'Bom gebarst in Engels kamp: reden van vertrek verdediger onthuld'

9 december 2022, 13:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ben White verliet afgelopen week vroegtijdig het WK voetbal in Qatar. De verdediger van Arsenal behoorde tot de definitieve selectie van Engeland, waar hij geen minuut in actie kwam. De reden van zijn vertrek werd gegooid op 'privéomstandigheden', maar daar blijkt het niets mee te maken te hebben.

Volgens het gerenommeerde Sky Sports heeft White het namelijk aan de stok gekregen met assistent-bondscoach Steve Holland. De twee raakten verzeild in een flinke woordenwisseling. White zou zich niet goed hebben voorbereid op de wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Hij zou niet op de hoogte zijn geweest van de kwaliteiten van de tegenstander.

De Engelse bondscoach Gareth Southgate zette White daarom uit de selectie voor het duel met Wales. In de achtste finale tegen Senegal (3-0 zege) was White ook niet meer van de partij. Daar zou de Engelse selectie naar verluidt niet van wakker liggen. De verdediger ligt niet goed in de groep.

Engeland treedt dit WK aan met John Stones en Harry Maguire. Dat duo staat zaterdag voor de pittige taak om Frankrijk in bedwang te houden. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de halve finale in Qatar.

Lees ook: Opstekers voor Engeland: tweetal sluit weer aan bij selectie

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen