'Barça en Chelsea strijden om krabbel Duits wonderkind'

9 december 2022, 11:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona en Chelsea hebben de jacht geopend op de handtekening van Youssoufa Moukoko. De achttienjarige spits uit Duitsland beschikt over een aflopend contract bij Borussia Dortmund en kan zodoende transfervrij worden opgepikt in de Bundesliga.

Volgens Diario Sport hoopt FC Barcelona daarvan te profiteren en de onlangs achttien jaar geworden spits naar La Liga te halen. Barça hoopte aanvankelijk op de komst van de talentvolle Endrick, maar de zestienjarige Braziliaan koos voor Real Madrid. FC Barcelona bleek niet in staat om zijn vraagprijs van rond de zestig miljoen euro op te hoesten.

Ook Chelsea is in de markt voor Moukoko. De Londenaren waren eveneens in de markt voor Endrick, maar kregen nul op rekest. De interesse in de achttienjarige Moukoko is niet vreemd. De spits stond in zijn kinderjaren al bekend als een van de meest veelbelovende spelers ter wereld. In de jeugd scoorde de aanvaller erop los en brak hij talloze records.

In de Bundesliga was Moukoko in veertien wedstrijden al zes keer trefzeker, terwijl hij vier goals voorbereidde. Het leverde hem deze winter een uitnodiging voor het WK in Qatar op. Met Duitsland sneuvelde de spits al in de groepsfase.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen