Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Oranje volgens data geen favoriet tegen Argentinië

Oranje volgens data geen favoriet tegen Argentinië

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

9 december 2022 – Het Nederlands elftal begint vrijdag niet als favoriet aan de kwartfinale van het WK voetbal tegen Argentinië. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal is weliswaar een outsider voor de wereldtitel, maar volgens databureau Opta is de kans niet groot dat Argentinië wordt verslagen.

Uit simulaties blijkt dat Nederland 41,5 procent kans heeft om de wedstrijd te winnen. Argentinië maakt dus 58,5 procent kans om de laatste vier van het eindtoernooi in Qatar te bereiken. De Argentijnen moeten in strijd om de wereldtitel alleen Brazilië voor zich dulden als grootste kanshebber. Oranje maakt 8,7 procent kans op de wereldbeker.

[OptaJohan/status/1601116939702501376?s=20&t=XvDFVjKnHYudTnym5LR-oA]

Oranje lijkt zich tegen Argentinië in ieder geval geen zorgen te hoeven maken om ballen door de lucht. Het Nederlands elftal heeft twee spelers in de top tien van internationals met de meeste gewonnen luchtduels in Qatar. Virgil van Dijk staat met twaalf gewonnen duels op plek drie, Nathan Aké staat achtste met negen gewonnen kopduels.

Koploper van het klassement is een tegenstander: Nicolás Otamendi won zestien keer zijn duel en is de koning van de kopduels. Hij blijft de Marokkaanse spits Youssef En-Nesyri nipt voor.

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd