Ziyech maakt reclame voor zichzelf: "Hij lijkt wel een andere speler"

9 december 2022, 09:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hakim Ziyech mag zich met recht een van de sterren van het WK noemen. De begenadigde linkspoot trekt in Qatar de kar bij Marokko, dat zaterdag tegen Portugal strijdt om een plek in de halve finale. Roy Keane is onder indruk van wat Ziyech op het WK laat zien.

Waar Ziyech bij Marokko een van de belangrijkste spelers is, komt hij bij Chelsea weinig aan spelen toe. De teller staat dit seizoen op slechts 270 minuten, verdeeld over negen wedstrijden. Ter vergelijking: namens de nationale ploeg van Marokko kwam hij op het WK 376 minuten in actie.

"Marokko is dit WK volhardend, sterk en agressief geweest. Ze zakken ver in, maar doen het goed zodra ze aan de bal zijn. Ze zijn briljant geweest en dat heb ik niet zien aankomen", begint Keane bij Sky Bet. "Hakim Ziyech lijkt wel een andere speler. Het heeft te maken met de omgeving. Soms worstelt een speler op clubniveau en past internationaal voetbal beter bij zijn persoonlijkheid. Ziyech ziet eruit als een grote persoonlijkheid voor Marokko, dat zie je niet op clubniveau bij Chelsea."

AC Milan

De kans lijkt groot dat Ziyech in januari vertrekt bij Chelsea, waar hij op een zijspoor is beland. Tijdens het WK heeft de voormalig speler van Ajax in elk geval reclame voor zichzelf gemaakt. AC Milan zou volgens diverse media Ziyech wel willen overnemen van de Engelse topclub. Afgelopen zomer hadden de Italianen ook belangstelling voor de aanvallende middenvelder, maar werd de interesse niet geconcretiseerd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen