Marokko wil nieuw hoofdstuk schrijven in ongekend sprookje

10 december 2022, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 10 december.

Nieuws

The Day After

Het Nederlands elftal was na een knappe comeback tegen Argentinië dicht bij de halve finale van het WK, maar sneuvelde alsnog vanaf elf meter. Hoe blikken de kranten terug op de kraker in de kwartfinale van het WK voetbal? FCUpdate.nl maakt een rondje langs de media.

Specials

Transferweekje: Kudus, Noppert en ontwikkelingen in Manchester

Het WK is in volle gang en ook het geruchtencircuit draait op volle toeren. Dat de transfermarkt op dit moment gesloten is, betekent niet dat clubs stilzitten. Er wordt alweer volop gespeculeerd over de komende transferwindow, terwijl clubs op dit moment ook nog een transfervrije slag kunnen slaan. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Feyenoord - KV Oostende (13.00 uur)

De oefencampagne van Feyenoord richting het tweede deel van het seizoen gaat vanmiddag van start. De Rotterdammers hebben een uitstekend eerste half jaar achter de rug waarin niet alleen op het laatste moment de koppositie werd overgenomen, maar ook kwalificatie voor de knock-outfase van de Europa League werd gerealiseerd. PSV begint een uur eerder aan een oefenwedstrijd tegen Rakow Czestochowa.

Marokko - Portugal (16.00 uur)

Marokko stuntte al door in de poulefase met België, Canada en Kroatië als groepswinnaar te eindigen en gaf het sprookje afgelopen week een nieuw hoofdstuk. De overwinning op Spanje na strafschoppen betekende de eerste kwartfinaleplaats ooit op het WK. Onder aanvoering van sterspeler Hakim Ziyech hopen de Marokkanen opnieuw een wonder te kunnen verrichten.

Engeland - Frankrijk (20.00 uur)

Een kwartfinale die als eindstrijd niet had misstaan. Engeland en Frankrijk zijn momenteel de landen die in Qatar misschien wel de beste indruk hebben achtergelaten en gaan in een onderling duel uitvechten wie zich plaatst voor de halve finale. Voor Engeland zal het vooral zaak zijn om Kylian Mbappé te beteugelen. Met vijf doelpunten in vier duels is de aanvaller weer ongekend op schot.

Voetbal op tv

13.00 uur: Blackburn Rovers - Preston North End, Viaplay - live verslag van het duel in het Championship

16.00 uur: Swansea City - Norwich City, Viaplay - live verslag van het duel in het Championship

16.00 uur: Marokko - Portugal, NPO 1 - live verslag van het duel op het WK

20.00 uur: Engeland - Frankrijk, NPO 1 - live verslag van het duel op het WK

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen