Ten Hag hoopt op doelman maar vreest topscorer kwijt te raken

8 december 2022, 20:10

Erik ten Hag bereidt zich met Manchester United voor op de tweede seizoenshelft. De huidige nummer vijf van de Premier League nam al afscheid van de muitende ster Cristiano Ronaldo, maar dat is mogelijk niet de enige mutatie die Ten Hag in zijn selectie kan verwachten. 

De Duitse krant Bild meldt namelijk dat de Zwitserse doelman Yann Sommer van Borussia Mönchengladbach op de radar van de Engelse grootmacht is verschenen. Sommer was op het WK nog basisspeler bij de Zwitsers, die in de achtste finale aan flarden werden geschoten door Portugal. De 33-jarige sluitpost is na het seizoen transfervrij en zou de opvolger moeten worden van David de Gea, wiens contract eveneens komende zomer afloopt. Eerder werd United ook al gelinkt aan Jan Oblak (Atlético Madrid) en Giorgi Mamardashvili (Valencia).

Aan de andere kant moet Ten Hag echter vrezen voor het vertrek van zijn topscorer Marcus Rashford. Ook zijn verbintenis loopt in de zomer van 2023 ten einde. Hoewel de club graag verder wil met de zelf opgeleide speler, die onder Louis van Gaal in 2016 debuteerde, aast Paris Saint-Germain nadrukkelijk naar zijn handtekening. PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi zou hem graag gratis oppikken na het lopende seizoen, gaf hij donderdag toe in een interview met Sky Sports

"We draaien er niet omheen: we hebben met elkaar gesproken", begint de Qatarees. "Er was interesse, maar het was niet het juiste moment", blikt hij terug op afgelopen zomer, toen Rashford ook al werd gelinkt aan de steenrijke club uit Parijs. Mocht het United niet lukken de verbintenis van Rashford open te breken, dan zit Al-Khelaifi op het vinkentouw. "Als hij transfervrij wordt, zullen we in januari hopelijk met hem in gesprek gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen