Opstekers voor Engeland: tweetal sluit weer aan bij selectie

8 december 2022, 17:20

De Engelse bondscoach Gareth Southgate stond woensdag nog met slechts 22 spelers op het trainingsveld. Een dag later kreeg de keuzeheer van de Three Lions echter dubbel goed nieuws in aanloop naar de kraker tegen Frankrijk in de kwartfinale, die aanstaande zaterdag wordt gespeeld.

Middenvelder Declan Rice maakte donderdag namelijk alweer zijn rentree op het trainingsveld. De 23-jarige speler van West Ham United was woensdag nog één van de afwezigen toen hij wegens ziekte ontbrak tijdens de oefensessie. "Ik geloof dat Dec weer fit is", vertelde zijn collega-middenvelder Kalvin Phillips desgevraagd aan Sky Sports.  

Daarnaast lijkt het er sterk op dat op de training van vrijdag een andere afwezige eveneens zijn rentree kan gaan maken. Datzelfde Sky Sports wist donderdag namelijk te melden dat Raheem Sterling op de weg terug is naar Qatar. Hij ontbrak tijdens de achtste finale tegen Senegal omdat hij terug naar Engeland was gevlogen, waar inbrekers zijn huis overhoop hadden gehaald. Omdat Sterling een hele week niet meegetraind heeft verwachten de Engelse media echter niet dat hij zaterdag een basisplaats zal hebben tegen Les Bleus, maar een invalbeurt zou wel tot de mogelijkheden behoren.

Ook over de rentree van Sterling toonde Phillips zich verheugd. "Het zou een enorme opsteker zijn als hij terugkeert", vond de middenvelder van Manchester City. "Hij is een fantastische speler." De selectie had erg te doen met de aanvaller van Chelsea, vertelde hij. "Het is niet niets om naar huis te moeten vliegen met alles wat er gebeurd is", zei Phillips. "We zijn gewoon blij dat alles goed gaat en hij zich weer bij ons aan kan sluiten voor de volgende wedstrijd, waar we erg naar uitkijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen