Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

LA Galaxy fors bestraft voor overtreding in tijdperk-Te Kloese

LA Galaxy fors bestraft voor overtreding in tijdperk-Te Kloese

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

8 december 2022 – LA Galaxy, de vorige werkgever van Feyenoord-directeur Dennis te Kloese, heeft tijdens het dienstverband van de Nederlander de regels van de Amerikaanse MLS overtreden. Als gevolg daarvan is de club nu alsnog streng bestraft. Ook voor Te Kloese persoonlijk krijgt het verhaal mogelijk nog een vervelend staartje. 

De bewuste overtredingen werden gemaakt rond de transfer van de Argentijn Cristian Pavón. Hij verruilde in 2019 Boca Juniors in zijn vaderland voor de club uit Los Angeles, waarvoor hij op huurbasis uit ging komen. Ook Ajax zou destijds interesse hebben gehad in de buitenspeler, terwijl Feyenoord begin 2022 ook aan hem gelinkt werd. Amerikaanse clubs dienen alle betalingen die met een overgang gemoeid zijn plus het salaris dat een speler ontvangt te melden bij de bond, in verband met het geldende salarisplafond. Dat heeft LA Galaxy echter verzuimd correct te doen, waardoor het plafond werd overschreden en de club nu alsnog bestraft is. 

De bond heeft LA Galaxy-voorzitter Chris Klein een schorsing tot en met het einde van de aankomende transferperiode opgelegd. Die duurt in de Verenigde Staten tot 4 mei. Daarnaast dient de club een boete van een miljoen dollar te betalen aan de bond, en wordt hetzelfde bedrag ingehouden op de bijdrage die de club ontvangt uit de zogeheten toewijzingspool. Bovendien is het de club verboden om in de komende twee transferperiodes spelers van buiten de MLS aan te trekken. 

Gesprek
Ook voor Te Kloese zelf heeft de berisping van de Amerikaanse bond gevolgen. Mocht hij in de toekomst opnieuw een rol bij een MLS-club willen vervullen, dan dient hij eerst een gesprek met de bond aan te gaan waarna de MLS beslist of het toestemming geeft voor een nieuw dienstverband. Te Kloese wilde tegenover RTV Rijnmond niet reageren op de beslissing van de bond, maar Feyenoord laat de omroep via een woordvoerder weten dat de directeur 'heeft meegewerkt aan het onderzoek', schrijft het. "Hij heeft geen straf of boete gekregen en daarmee is de uitkomst helder. Het enige is dat, mocht hij in de toekomst weer in de Major League Soccer willen werken, hij eerst nog een gesprek met de bond moet voeren. Dat is voor hem uiteraard geen enkel probleem", verklaart de Rotterdamse club. 

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd