'FC Barcelona had WK-sensatie eerder al in het vizier'

8 december 2022, 11:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Yassine Bounou (31) is de absolute verrassing op het WK in Qatar. De keeper van Marokko stopte tegen Spanje twee strafschoppen en zag een poging naast hem op de paal gaan: zodoende hield hij 120 minuten en een strafschoppenreeks zijn doel schoon tegen het land waarin hij keept. FC Barcelona zag het talent van de sluitpost eerder al, want had hem hoog op het lijstje staan.

Dat meldt El Mundo Deportivo althans. Begin febuari 2021 kwam Bounou, ook wel bekend als Bono in Sevilla, in het vizier van de Catalaanse grootmacht. Duidelijk was dat FC Barcelona de in het salarishuis dure Neto, die ook qua transfersom nog wel wat kon opleveren, wilde laten vertrekken. Inaki Pena werd verhuurd aan Galatasaray, maar maakte geen onuitwisbare indruk in Turkije.

Zodoende kwam Bounou op het lijstje van potentiële stand-ins van Marc-André Ter Stegen. Vanwege zijn leeftijd, ervaring in La Liga (bij Real Zaragosa, Girona, Atlético Madrid en Sevilla) en loopbaanverloop had hij het ideale profiel om de club te versterken. Het enige probleem was de transfersom die voor hem werd gevraagd: FC Barcelona kon geen geld uitgeven aan een reservekeeper.

Lees ookFC Barcelona heeft al na twaalf duels La Liga-record te pakken

Dus kwam er uiteindelijk geen transfer voor de verrassing van het WK in Qatar, die in Sevilla nog altijd eerste keuze is. Pena is momenteel de tweede keeper achter Ter Stegen, terwijl Arnau Tenas de derde keuze is. Als reservekeeper was overigens niet alleen Bounou in beeld, hoewel hij wel eerste keuze was. Ook Bart?omiej Dragowski (Fiorentina), Alban  Lafont (FC Nantes) en Illan Meslier (Leeds United) stonden op het lijstje, maar onder Bounou. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen