"Ik krijg wel vaker een kus van Van Gaal. Prachtig toch?"

8 december 2022, 08:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Denzel Dumfries (26) heeft een lans gebroken voor Louis van Gaal. De rechtsback kreeg recentelijk tijdens een persconferentie een kus van de bondscoach en dat leverde de keuzeheer kritiek op. Volgens sommige criticasters zou de oefenmeester een toneelspel opvoeren in de media, maar die bewering wordt weerlegd door Dumfries.

"Hij houdt van een dolletje, maar doet het niet omdat de camera's draaien. Ik krijg wel vaker een kus van Van Gaal. Prachtig toch? We zijn als spelers en staf één team, met één missie", aldus Dumfries tegenover NU.nl. "Van Gaal is strikt, direct en duidelijk. Maar ook een warm persoon, die een arm om je heen slaat. Hij is oprecht geïnteresseerd in de mens achter de voetballer."

In het geval van het Nederlands elftal is die interesse ook in het geloof dat een aantal spelers belijdt. "De manier waarop Cody het geloof praktiseert, gaat dieper en inspireert mij. Dat levert mooie gesprekken op", vindt Dumfries, die met een aantal spelers bidt bij Oranje. "Memphis is daarmee begonnen bij Oranje. Hij vroeg gelovige jongens om samen te bidden, iedereen was en is vrij om aan te sluiten. Die groep werd steeds groter."

Lees ook: Dumfries-ontdekker emotioneel na duel met VS: "Beste speler van het WK"

Kaartspel Oranje

Sowieso is er een hecht teamgevoel binnen het Nederlands elftal. Zo wordt het kaartspel UNO veelvuldig gespeeld door een deel van de selectie. "We zijn nou eenmaal een heel open groep. Iedereen is met elkaar bezig bij Oranje. Door veel samen te doen, groeien we naar elkaar toe. Elke dag zit ik met andere spelers aan tafel met eten, zo komt iedereen met elkaar in aanraking. We praten veel met elkaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan aan mij liggen maar wat een enge bende dat oranje . Maar goed tegenwoordig is het denk ik normaal dat je coach/chef/baas je vaker kust . Deug groepje als het hun uitkomt

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

s

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen