'Ajax moet opschieten voor Ziyech: andere club wil doorpakken'

8 december 2022, 08:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als Ajax een serieuze poging wil ondernemen om Hakim Ziyech (29) terug te halen naar Amsterdam, moet het enige haast maken. De spelmaker van Marokko speelt zich op het WK in Qatar dusdanig in de kijker dat er meer clubs belangstelling krijgen. Ook AC Milan – dat eerder ook al interesse toonde – wil plots doorpakken.

Dat schrijft La Gazzetta dello Sport althans. Ziyech staat zelfs groots op de voorpagina van de roze sportkrant, dat beweert dat AC Milan hoopt om de international van Marokko voor vijftien miljoen euro over te nemen van Chelsea. Hoewel hij in Londen amper meer aan spelen toekomt, is het aannemelijk dat The Blues door het goede WK een hoger bedrag willen zien.

Enkele jaren geleden betaalde Chelsea namelijk nog bijna veertig miljoen euro voor Ziyech, die in Londen uiteindelijk niet kon doorbreken. Hoewel hij 92 wedstrijden speelde en daarin bij 24 doelpunten rechtstreeks betrokken was (14 goals en 10 assists), kon hij niet dezelfde status veroveren wat hem bij Ajax of in de nationale ploeg van Marokko wel lukte.

Lees ook: Ajax-coach Schreuder met pijnlijke conclusie: "Eerder moeten ingrijpen"

In de sportkrant komt ook een van Milan's legendes aan het woord: Arrigo Sacchi. De voormalig verdediger denkt dat Ziyech zeker een aanwinst kan zijn voor de regerend landskampioen van Italië. "Hij kan de club snelheid, techniek en kwaliteit brengen", loofde de oud-voetballer. Of Ajax nog een serieuze poging gaat doen, is onbekend. Hoewel de club afscheid gaat nemen van huurling Lucas Ocampos, is het niet duidelijk of Alfred Schreuder een nieuwe optie op rechts wil of dat Francisco Conceição een grotere rol gaat spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schreuder zeg dat hij Zyech niet nodig heeft, bang dat het met Zyech ook niet zal lukken onder zijn schijtbakke bewind ,want dan val je alsnog door de mand ,het ligt echt niet aan welke spelers dan ook ,alles ligt gewoon godverdomme aan die koekwaus genaamd Her Schreuder

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen