Noppert als inspiratiebron: "Ik hoop er over vier jaar ook te staan"

7 december 2022, 21:16   Bijgewerkt: 7 december 2022, 22:11

De komeetachtige ontwikkeling van Andries Noppert inspireert Maarten Paes. De 24-jarige doelman van FC Dallas hoopt dat er voor hem ook een interlandcarrière in het verschiet ligt en mikt op het WK in 2026.

Dat Noppert op het WK in Qatar de eerste keeper van het Nederlands elftal zou zijn, hadden weinigen zien aankomen. De keuze van bondscoach Louis van Gaal pakt vooralsnog goed uit, want de 28-jarige Noppert heeft in vier wedstrijden nog maar twee doelpunten om de oren gekregen.

"Als je ziet hoe hij zich ontwikkelt en wat hij heeft bereikt: dat is voor mij leerzaam. Ik hoop er over vier jaar ook te staan", vertelt Paes bij de WK-liveshow van FC Afkicken. "Ik heb er geen invloed op of iemand me wel of niet selecteert, maar ik heb wel heel veel invloed in hoe ik zelf presteer", stelt de oud-keeper van FC Utrecht.

Stijgende lijn

Sinds begin dit jaar keept Paes in de Verenigde Staten, waar hij een sterk seizoen achter de rug heeft. "Dit seizoen heb ik eindelijk 34 wedstrijden gespeeld. Het was een heel stabiel seizoen van mij, dat is dan ook terug te zien aan mijn statistieken", aldus de keeper. "Als ik deze stijgende lijn doorzet kan ik al mijn ambities gaan halen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen