Deze scheidsrechter fluit de wedstrijd tussen Oranje en Argentinië

7 december 2022, 20:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Argentinië in de kwartfinale van het WK in Qatar wordt gefloten door Mateu Lahoz. Echt goede herinneringen bewaart Oranje niet aan de 45-jarige scheidsrechter uit Spanje.

Op 6 september 2015 kreeg het Nederlands elftal voor het eerst te maken met Lahoz. Het werd een zwarte dag in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal, want in de EK-kwalificatie werd met 3-0 verloren van Turkije. Oranje had daardoor plaatsing voor de eindronde niet meer in eigen hand en liep kwalificatie uiteindelijk ook mis.

Lees ook: Danny Makkelie mag blijven hopen op fluiten van WK-finale

Een half jaar later floot Lahoz voor de tweede keer een wedstrijd van het Nederlands elftal. Toen won de ploeg van toenmalig bondscoach Danny Blind met 1-2 van Engeland in een vriendschappelijke interland. Vincent Janssen en Luciano Narsingh maakten destijds de Nederlandse doelpunten.

Derde WK-wedstrijd

Lahoz floot dit WK tot nu toe twee wedstrijden: Qatar - Senegal (1-3) en Iran - Verenigde Staten (0-1). De Spaanse arbiter legde de bal in die wedstrijden niet op de stip en deelde in totaal tien gele kaarten uit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen