Duitsland hakt knoop door; Flick blijft ondanks dramatisch WK

7 december 2022, 20:51

Hansi Flick vertrekt niet als bondscoach van de nationale ploeg van Duitsland. De positie van de oefenmeester was na het dramatische WK in Qatar onderwerp van gesprek. De Duitse voetbalbond vindt het echter niet noodzakelijk om Flick om die reden op straat te zetten.

Na een goed gesprek tussen Flick, DFB-voorzitter Bernd Neuendorf en DFB-vicevoorzitter Hans-Joachim Watzke is die beslissing woensdag genomen. "We zijn er allemaal van overtuigd dat het EK van 2024 in eigen land een geweldige kans is voor het voetbal in Duitsland. Ons doel is om van dit toernooi een sportief succes te maken. We hebben het volste vertrouwen in Hansi Flick dat hij deze uitdaging samen met zijn team aan gaat", is te lezen in een statement.

Lees ook: Hommeles in Duitsland: eerste slachtoffer WK-debacle

Duitsland kende een dramatisch WK in Qatar en moest het toernooi na de groepsfase al verlaten. De ploeg van Flick opende met een verrassende 1-2 nederlaag tegen Japan en deelde vervolgens de punten met Spanje. Op de laatste speeldag werd er nog wel met 2-4 gewonnen van Costa Rica, maar dat bleek niet genoeg voor een plekje in de knockout-fase. Ook op het WK van 2018 moest Duitsland, destijds nog met bondscoach Joachim Löw, vertrekken na de groepsfase.

Flick dankbaar voor het vertrouwen

Flick is op zijn beurt blij dat de DFB het vertrouwen in hem houdt. Hij blijft in ieder geval tot het EK van 2024 in eigen land aan als bondscoach. "Mijn technische staf en ik zijn optimistisch over het EK in eigen land. We kunnen als team veel meer bereiken dan we in Qatar hebben laten zien. We hebben daar een mooie kans gemist. Daar zullen we onze lessen uit trekken", liet de 57-jarige Duitser weten in een reactie.

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een andere coach is niet altijd de oplossing. Je hebt ook met spelersmateriaal te maken. Ik denk dat het een goede keuze is.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is wel humor dat een ajacied dit zegt . Misschien je eigen advies eens volgen . En je eigen coach gaan steunen ipv affikken .

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Och, daar hebben we kapitein open deuren intrappen waar geen deuren zijn. Twee totaal verschillende situaties en dan alsnog met elkaar gaan vergelijken. Een slecht WK spelen als nationaal elftal is iets anders dan al maandenlang geen verbetering krijgen in je selectie, spelers op rare plekken neerzetten en daarnaast ook nog nul energie, passie en algemene goede en positieve uitstraling hebben.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je 1e zin zegt alles over jou reactie 🤣 .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen