Ajax toont twee gezichten in knotsgek oefenduel met Volendam

7 december 2022, 13:57

Na de nederlaag tegen Blackburn Rovers van vorige week heeft Ajax nu wel weten te winnen in een oefenduel. Tegen FC Volendam werd het op De Toekomst na een waar doelpuntenfestijn 5-4. 

Ajax trad tegen de Volendammers aan met een mix van eerste elftalspelers en spelers van Jong Ajax. Doelman Maarten Stekelenburg was met zijn 40 jaar liefst zeventien jaar ouder dan de op één na oudste basisspeler, linksback Owen Wijndal. Achterin had Alfred Schreuder opnieuw plaats voor de Turkse zomeraanwinst Ahmetcan Kaplan. 

Schreuder zag zijn elftal slecht beginnen tegen de hekkensluiter van de Eredivisie, dat met veel vaste krachten aantrad. Al na zeven minuten lag de eerste tegentreffer achter Stekelenburg, toen Gaetano Oristanio vrij kon binnenschieten. In de tweede helft liepen de bezoekers al snel uit naar een 0-3 voorsprong door  treffers van Joey Antonioli, die zijn wedstrijden doorgaans bij Jong FC Volendam afwerkt, en Brian Plat. 

Ajax kwam echter sterk terug in het duel door doelpunten van invaller Jorrel Hato, Francisco Conceição en Brian Brobbey. Even later zorgde Conceição met zijn tweede treffer zelfs voor een voorsprong voor de Amsterdammers, maar toen ook Antonioli zijn tweede aan liet tekenen was het weer gelijk. Een late treffer van Brian Brobbey zorgde echter alsnog voor een overwinning voor de Amsterdammers, die de Eredivisie op 8 januari zullen gaan hervatten met een uitwedstrijd bij NEC. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

5-4? Nou Schreuder heeft het bijna weer op de rit. Ajax Ajax, ontsla die man en ga niet na 2 a 3 wedstrijden na de stop er achter komen dat het geen zin heeft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen