Krijgt Luis Enrique dezelfde opvolger bij Spanje als bij Barcelona?

7 december 2022, 14:52

Hoewel het nog allerminst zeker is of Luis Enrique na de uitschakeling door Marokko afscheid neemt als bondscoach van Spanje, zijn de Spaanse media al druk bezig met speculeren over een mogelijke opvolger. Vooralsnog lijken drie trainers de grootste kans te hebben om het bondscoachschap op zich te gaan nemen als het daadwerkelijk tot een ontslag of vrijwillig vertrek van Enrique komt. 

De opvallendste naam wordt geopperd door fichajes.net. Zij komen namelijk met Ernesto Valverde op de proppen. Valverde is momenteel bezig aan zijn tweede periode bij Athletic Bilbao, waarmee hij vierde staat in La Liga. Tussen zijn eerste en tweede periode in stond hij tussen 2017 en 2020 aan het roer bij FC Barcelona, waar hij de opvolger was van diezelfde Luis Enrique. Met twee landstitels in zijn eerste twee seizoenen deed de oud-speler van de Catalaanse club het zeker niet slecht in Camp Nou, maar zijn derde seizoen verliep een stuk moeizamer waarna hij plaats moest maken voor Quique Setién. 

Ook Valverde's voorganger in Bilbao zou een belangrijke kandidaat zijn, verwachten de Spaanse media. Cadena SER denkt dat Marcelino Garcia Toral zelfs de favoriet is om als bondscoach aan de slag te gaan als het tot een vertrek van Luis Enrique komt. Met Athletic verloor Marcelino twee keer de finale om de Copa del Rey, terwijl hij wel de Spaanse Supercup wist te winnen. De Copa del Rey wist hij in 2019 wel te winnen met Valencia, door in de finale het Barcelona van Valverde te verslaan. 

De Spaanse bond zou ook in eigen gelederen kunnen kijken als het op zoek zou gaan naar een nieuwe bondscoach. De belangrijkste interne kandidaat zou Luis de la Fuente zijn, schrijft Marca. Hij heeft momenteel Spanje onder-21 onder zijn hoede. Na Euro 2016 stelde Spanje in de persoon van Julen Lopetegui ook al een voormalig trainer van de onder-21 aan als bondscoach, wat zes jaar later opnieuw een optie zou kunnen zijn. De la Fuente leidde Spanje afgelopen zomer op de Olympische Spelen naar de zilveren medaille. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen