Databureau: Brazilië titelfavoriet, Nederland slechts outsider'

7 december 2022, 19:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Brazilië is van de acht overgebleven landen in de kwartfinale van het WK de grootste kanshebber op de wereldtitel. Dat meldt databureau Gracenote woensdag. De Goddelijke Kanaries wordt een kans van 25 procent toegedicht om op 18 december voor de zesde keer in de geschiedenis tot wereldkampioen gekroond te worden. 

Nederland wordt als gedeeld vierde ingeschaald, zo blijkt uit de data-onderzoeken die Gracenote uitvoerde. Met een kans van 11 procent maakt Oranje net zoveel kans op de titel als regerend kampioen Frankrijk. Argentinië (twintig procent) en Portugal (dertien procent) zijn de belangrijkste uitdagers van de Brazilianen, zo voorspelt Gracenote. 

De kans op een eerste Engelse wereldtitel sinds 1966 is kleiner dan die dat Nederland er in Qatar voor het eerst vandoor gaat met de felbegeerde beker. The Three Lions wordt een kans van tien procent toegedicht. Daarmee doet het het nog altijd beter dan Marokko en Kroatië, die met respectievelijk zes en vijf procent kans op de titel tot de outsiders moeten worden gerekend. 

De dataspecialisten keken ook naar de meest waarschijnlijke finale in Qatar. De kans is het grootst dat Brazilië daarin Portugal treft, namelijk 11,9 procent. Brazilië - Frankrijk (10,6 procent) en Brazilië - Engeland (9,7 procent) geven echter weinig toe op dat scenario. Mocht Nederland de finale halen dan is de kans het grootst dat het daarin Portugal treft, namelijk 5,8 procent. Een finale tegen Frankrijk (5,1 procent) of Engeland (4,8 procent) behoort ook tot de mogelijkheden terwijl de kans dat Oranje Marokko treft slechts op 3,4 procent wordt geschat. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen