Toch een afzwaaier bij België: Hazard beëindigt interlandloopbaan

7 december 2022, 11:49   Bijgewerkt: 7 december 2022, 12:03

Het WK liep uit tot een grote teleurstelling voor België. De Rode Duivels wilden in Qatar nog één keer schitteren met de 'gouden generatie' die vier jaar eerder nog als derde was geëindigd in Rusland. Eden Hazard maakte woensdag bekend dat het laatste groepsduel met Kroatië (0-0) zijn laatste als international is geweest. 

Hazard is inmiddels 31, maar heeft zijn beste jaren al even achter zich liggen. Na zijn overgang van Chelsea naar Real Madrid in 2019 bereikte hij nog zelden zijn topniveau. Toch behield hij het vertrouwen van de eveneens afgezwaaide bondscoach Roberto Martínez, die hem zelfs aanhield als aanvoerder. In Qatar begon hij in de eerste twee groepsduels als basisspeler, waarna hij tegen de Kroaten vlak voor tijd als invaller werd gebracht. 

Sinds zijn debuut voor België in 2008, toen hij als 17-jarig talent van Lille mocht invallen tegen Luxemburg (1-1), kwam Hazard tot 126 wedstrijden voor de Rode Duivels. Hij was daarin goed voor 33 doelpunten en 36 assists. De derde plaats op het WK in Rusland in 2018 was vormde het hoogtepunt van zijn interlandloopbaan. 

Op Instagram reageerde Hazard met een boodschap aan de Belgische fans op zijn afzwaaien als international. 'Bedankt voor jullie liefde. Bedankt voor jullie ongeëvenaarde steun', schrijft hij onder meer in het bericht. 'De volgende generatie staat klaar', schrijft hij hoopvol. Om vervolgens af te sluiten: 'Ik ga jullie keihard missen...' Direct na de wedstrijd tegen de Kroaten had Hazard al gehint naar een mogelijk einde van zijn interlandloopbaan. Een aantal teamgenoten zoals Jan Vertonghen en Dries Mertens leek juist door te willen als international. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen