'Borussia Dortmund wil Ajax opnieuw van uitblinker beroven'

7 december 2022, 10:41

Afgelopen zomer raakte Ajax clubtopscorer Sébastien Haller kwijt aan Borussia Dortmund. Een half jaar later zouden de Duitsers zich opnieuw in Amsterdam willen melden voor een aanvallende versterking. De club zou volgens Bild zelfs al in onderhandeling zijn met Mohammed Kudus, voor wie het zo'n twintig miljoen euro over zou hebben.

De 22-jarige Ghanees speelde ondanks de uitschakeling in de groepsfase een goed WK. Hij kwam in alle drie de groepsduels in actie en scoorde in het tweede duel met Zuid-Korea twee keer. De Ghanezen wonnen dat duel daarom met 3-2, maar vlogen door de nederlagen tegen Portugal (3-2) en Uruguay (2-0) toch uit het toernooi. 

Kudus zou zelf wel oren hebben naar een overgang naar de Bundesliga. Hij wordt door Alfred Schreuder regelmatig in de spits geposteerd, terwijl hij zelf de voorkeur heeft voor een positie op het middenveld. Toch geven de statistieken de trainer niet geheel ongelijk. In de teleurstellend verlopen Champions League-campagne van de Amsterdammers onderscheidde Kudus zich door vier keer te scoren in de groepsfase. In de Eredivisie vond hij dit seizoen vijf keer het net in veertien wedstrijden. 

Of Kudus in Dortmund wél de kans krijgt zich op zijn favoriete positie te bewijzen is overigens nog maar de vraag. BVB zou hem namelijk eveneens als optie voor de aanval zien. Toptalent Youssoufa Moukoko dreigt de club na dit seizoen te verlaten, aangezien hij zijn aflopende contract nog altijd niet heeft verlengd. Haller kwam nog niet in actie voor zijn nieuwe club, hij wordt nog altijd behandeld aan teelbalkanker. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor 20 milj laten ze hem natuurlijk niet gaan !

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik weet niet of dit wel zo'n ramp is voor Ajax. Kudus en Ajax hebben voor mijn gevoel nooit echt geweldig bij elkaar gepast. Als je een goed bedrag kunt krijgen voor hem zou ik het doen.

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je hebt Total Footbal en je hebt Total Afgang ,of Schreuder naar de uitgang, of ik wil geen supporter van Ajax meer zijn ,Schreuder rot op met jou schijtbakke voetbal mtf

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed bedrag mag die weg, maar 20 miljoen is een schijntje en zal niet gebeuren. In Engeland betalen ze rustig 35/40 mil ervoor.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen