Zwitserland was verzwakt tegen Portugezen: "Meerdere zieken"

7 december 2022, 09:55

Het is een terugkerend thema op het WK in Qatar. Bij Oranje was voor de wedstrijd tegen de Verenigde Staten in de achtste finale sprake van een heuse griepgolf in de selectie, terwijl eerder de Brazilianen al klaagden over verkoudheidsklachten. Ook Zwitserland had te maken met ziekte in de selectie, zo bleek gisteren na de nederlaag tegen Portugal (6-1). 

"We konden niet op volle kracht spelen", gaf bondscoach Murat Yakin achteraf aan. "Silvan Widmer heeft maandag wel kunnen trainen, maar kreeg een dag later koorts. Helaas was hij te ziek om te spelen." Datzelfde gold voor verdediger

€10M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/nico-elvedi">Nico Elvedi. "Hij is vier dagen ziek geweest, hij heeft koorts." Fabian Schär stond wel gewoon in de basis, maar ook hij was niet okselfris. "Hij had niet voldoende kracht tijdens de wedstrijd, kon de fysieke druk niet aan", gaf Yakin toe. 

Toch wilde de trainer het zware verlies tegen de ontketende Portugezen niet wijten aan de gezondheidsklachten van zijn elftal. "Portugal was veel sterker dan wij en het had geanticipeerd op wat hoe wij wilden spelen", prees hij de tegenstander. "Uiteindelijk hebben we veel moeten lopen, maar hielden we daar weinig aan over", was hij duidelijk over de krachtsverhoudingen op het veld. 

Door de nederlaag tegen de Portugezen loopt Zwitersland de kwartfinales van het WK mis, waarin Marokko had gewacht. Op het EK van 2021 wisten de Zwitsers nog wel door te dringen tot de laatste acht, door Frankrijk na strafschoppen uit te schakelen in de achtste finale. Yakin denkt dat hij er met de achtste finale het maximale uitgehaald heeft in Qatar. "Ik ben ervan overtuigd dat ik de juiste keuzes heb gemaakt en dat de uitschakeling niet aan het systeem lag, maar aan de sterke tegenstander."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen