Driessen onthult: "Noppert ook in beeld om strafschop te nemen"

7 december 2022, 20:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Valentijn Driessen kwam woensdagochtend met een opvallend nieuwtje. Mocht het Nederlands elftal tegen Argentinië (of later op het WK) in een penaltyserie verzeild raken, dan is doelman Andries Noppert niet alleen de aangewezen man om de inzetten van de tegenpartij te stoppen. 

"De penaltykiller van Oranje gaat misschien ook aan de andere kant staan om er eentje te nemen", zegt Driessen in de Kick-off-podcast van De Telegraaf. "De keepers trainen net zo hard op de penalties als de spelers", vervolgt Driessen. "Hij geeft eerlijk toe dat hij er ook weleens eentje gemist heeft maar dat geldt vrijwel voor iedereen."

Mike Verweij vraagt zich vervolgens af of Nopppert in die situatie een Panenka zou proberen. "Nee, die jaagt 'm gewoon de kruising in", verwacht Driessen. "Het zou zomaar kunnen dat dit de volgende truc uit de hoge hoed is na acht jaar geleden met Krul", verwijst hij naar de penaltyserie tegen Costa Rica op het WK van 2014. Krul kwam toen verrassend het veld in tijdens de verlenging om vervolgens met twee reddingen Oranje door de strafschoppenserie heen te leiden. 

Driessen zit momenteel in Qatar en maakt Noppert en de Oranje-selectie van dichtbij mee. "Hij houdt zich heel makkelijk staande", signaleert de journalist. De doelman van sc Heerenveen vertrouwde Driessen toe dat hij ook een bepaald beeld had van de spelers van het Nederlands elftal. "Ik kwam ook binnen met een vooroordeel, als je die gasten op tv ziet, met wat ze dragen en wat ze doen", zou de keeper hem toevertrouwd hebben. "Maar als je ze dan meemaakt in een groep dan zijn ze heel anders. Heel toegankelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen