Laatste kwartfinalisten bekend, Van Gaal verrast | FCUpdate Recap

7 december 2022, 00:30   Bijgewerkt: 6 december 2022, 23:48

In de rubriek 'FCUpdate Recap' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 6 december.

Heerlijke krakers: dit zijn de kwartfinales van het WK in Qatar

De achtste finales zijn achter de rug. Portugal heeft zich dinsdagavond als laatste land verzekerd van een plek bij de laatste acht van het WK in Qatar. De Portugezen nemen het in de kwartfinale op tegen Marokko, dat eerder op de dag voor een sensationele stunt zorgde en Spanje uit het toernooi knikkerde. Wat zijn de andere kwartfinales? FCUpdate.nl zet de wedstrijden onder elkaar. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Vervanger Ronaldo schiet Portugal ruim langs Zwitserland

Portugal heeft Zwitserland met een 6-1 nederlaag een ongenadig hard pak slaag gegeven. De eerste vijf Portugese treffers kwamen op het scorebord terwijl Cristiano Ronaldo nog op de bank zat. Uitgerekend zijn vervanger Goncalo Ramos werd de Portugese held van de avond met drie treffers. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Spanje blameert zich vanaf elf meter: Marokko naar laatste acht

Het sensationele WK van Marokko is voorlopig nog niet voorbij. De Marokkanen verzekerden zich dinsdagavond ten koste van Spanje van een plek bij de laatste acht. Na 120 spannende en enerverende minuten hadden beide landen niet gescoord (0-0), waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Die nam Marokko een stuk beter dan de ploeg van Luis Enrique. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Teamuitje op luxe jacht gaat Noppert iets te ver: "Een beetje over de top"

Het verhaal van Andries Noppert op het WK in Qatar blijft maar beter en beter worden. Bij een wereldkampioenschap met Nederlandse miljonairs hoort een luxe bedrijfsuitje, maar ronddobberen op een jacht van dertig miljoen gaat de nuchtere Fries misschien iets te ver. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Van Gaal ziet voordeel voor Oranje in het meespelen van Messi

Aanstaande vrijdag neemt Oranje het in de kwartfinale van het WK op tegen Argentinië. Een weerzien dus met de tegenstander die in 2014 de weg naar de finale nog versperde voor het Nederlands elftal. Louis van Gaal is niet bang voor de Argentijnen en ziet juist een voordeel in het meedoen van sterspeler Lionel Messi. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Van Basten blikt terug op Ziyech-kwestie: "Hij was gepikeerd"

Hakim Ziyech is dit WK een van de uitblinkers bij Marokko. Dat zal bij de meeste trouwe volgers van het Nederlands elftal nog steeds zeer doen. Ziyech had een paar jaar geleden immers ook kunnen kiezen voor Oranje, maar zijn voorkeur ging uiteindelijk naar een interlandloopbaan bij de nationale ploeg van Marokko. Marco van Basten was toentertijd assistent van toenmalig bondscoach Danny Blind en reageerde bij de NOS op de kwestie Ziyech. Het hele artikel lezen? Klik hier! 

Schreuder heeft duidelijke eis in zoektocht naar versterkingen

Ajax heeft een belabberde eerste seizoenshelft achter de rug. De Amsterdammers moeten in de Eredivisie Feyenoord voor zich dulden en waren in de Champions League kansloos tegen Liverpool en Napoli. Ajax moet dus vol aan de bak in de tweede seizoenshelft. Winterse versterking lijkt daarbij geen overbodige luxe te zijn. De club is in ieder geval van plan de selectie te gaan versterken, maar trainer Alfred Schreuder heeft wel een duidelijke eis. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen