Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Opnieuw onrust in grote steden na Marokkaanse triomf in Qatar

Opnieuw onrust in grote steden na Marokkaanse triomf in Qatar

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

6 december 2022 – Marokko is vooralsnog een van de sensaties van dit WK. Het Noord-Afrikaanse land eindigde in de groepsfase boven Kroatië en België en plaatste zich dinsdagavond ten koste van Spanje voor de kwartfinales. Helaas gaat het succes van de Marokkaanse nationale ploeg gepaard met ongeregeldheden in verschillende Europese steden. Ook in Nederland is het al een paar keer misgegaan. Dat was vanavond na de overwinning op Spanje niet anders.

Marokko begon het WK met een doelpuntloos gelijkspel tegen Kroatië en moest dus winnen van België om uitzicht te houden op de volgende ronde. De Marokkanen verbaasden vriend en vijand door de Rode Duivels naar een kansloze nederlaag te spelen. De overwinning op de nummer drie van het WK van 2018 in Rusland leidde tot grote vreugde bij de spelers van de Marokkaanse nationale ploeg, maar in Brussel en de grote steden in Nederland ging het mis. Op verschillende plekken in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam moest de politie ingrijpen. Ook na de zege op Canada en plaatsing voor de achtste finales liep het uit de hand.

De hoop was dat er na de overwinning op Spanje in de eerste knock-outronde op een leuke en gezellige manier feest zou worden gevierd. Dat was in eerste instantie ook het geval. Maar evenals na de overwinning op Canada sloeg de stemming na een tijdje toch om. De NOS meldt dat de ME in een aantal steden heeft ingegrepen. 'De feeststemming sloeg om toen politiemensen en hulpverleners werden bekogeld met zwaar vuurwerk. Ook het openbaar vervoer moest het ontgelden', klinkt het. In de Schilderswijk in Den Haag greep de ME in nadat de aanwezigen geen gehoor hadden gegeven aan de oproep van de politie om naar huis te gaan.

Voor het Mercatorplein in Amsterdam-West werd zelfs een noodbevel afgekondigd. Volgens AT5 heeft de politie zeker zes aanhoudingen verricht. De NOS meldt tevens dat het ook in Utrecht onrustig was. Zo gingen in de wijk Lombok honderden mensen de straat op en is er met vuurwerk gegooid, terwijl in de Kanaalstraat de ME moest ingrijpen nadat er met onder meer fietsen en vuurwerk naar de politie werd gegooid. Daar zijn echter geen aanhoudingen verricht. 

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd