Schreuder heeft duidelijke eis in zoektocht naar versterkingen

6 december 2022, 23:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft een belabberde eerste seizoenshelft achter de rug. De Amsterdammers moeten in de Eredivisie Feyenoord voor zich dulden en waren in de Champions League kansloos tegen Liverpool en Napoli. Ajax moet dus vol aan de bak in de tweede seizoenshelft. Winterse versterking lijkt daarbij geen overbodige luxe te zijn. De club is in ieder geval van plan de selectie te gaan versterken, maar trainer Alfred Schreuder heeft wel een duidelijke eis.

Ajax beleefde afgelopen zomer de meest rumoerige transferwindow in jaren. De landskampioen nam afscheid van onder andere Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch, Antony en Noussair Mazraoui en deed daarmee een flink jasje uit. Ajax liet zelf echter ook flink van zich horen op de transfermarkt. De Amsterdammers telden een recordbedrag neer voor de komst van Steven Bergwijn en trokken ook de portemonnee voor de komst van Owen Wijndal, Brian Brobbey, Calvin Bassey en Ahmetcan Kaplan.

De verrichtingen op de transfermarkt hebben echter vooralsnog niet tot het gewenste succes geleid. Ajax is er niet in geslaagd te overwinteren in de Champions League en moet in eigen land in de achtervolging op Feyenoord. De kans is groot dat de ploeg van Schreuder met een aantal nieuwe namen jacht gaat maken op de Rotterdammers. "Een club als Ajax moet altijd kijken naar versterkingen. Dat zijn we ook verplicht aan hetgeen wat we willen", zegt Schreuder voor de camera van het clubkanaal. "Maar goed, het moet natuurlijk wel haalbaar zijn. Ik vind dat als we nu een speler spelen, hij ook direct inzetbaar moet zijn."

Ajax werd in de afgelopen weken nadrukkelijk in verband gebracht met een hereniging met Hakim Ziyech. De linkspoot stond in de zomer ook al op het Amsterdamse verlanglijstje, maar toen bleef zijn handtekening uit. Dat Ziyech wederom wordt genoemd, is geen toeval. Ajax is immers op zoek naar een rechtsbuiten. In gesprek met het clubkanaal wil Schreuder echter niet ingaan op namen of posities. "Dat heb ik met de club besproken, maar dit is niet iets waarvan ik vind dat ik het voor de camera moet zeggen."

Lees ook: Ajax-coach Schreuder met pijnlijke conclusie: "Eerder moeten ingrijpen"

Talent Hato

We zullen er in ieder geval niet vreemd van moeten opkijken als Ajax in januari opnieuw de portemonnee trekt. Daar zal vast niet elke Ajacied zich in kunnen vinden. Vaak genoeg wordt er door de kritische achterban geopperd eerst naar de jeugdopleiding te kijken. Tijdens het trainingskamp in het Spaanse Marbella zag Schreuder meerdere talenten van dichtbij in actie. Eén van hen is Jorrel Hato. "Hij maakt een heel goede indruk, zeker voor iemand van zijn leeftijd", zegt Schreuder. "Hij is nog steeds pas zestien jaar. Het is mooi om te zien dat hij zo snel kan aanhaken. Ik vind hem een heel betrouwbare verdediger die heel comfortabel is aan de bal, met een goede snelheid."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan iemand deze koekwaus een tering schop richting de uitgang trappen ,ik walg van Schreuder, en het voetballen van Ajax onder deze Pipo ,spelers die inzetbaar moeten zijn, voor mij mag jij uitzetbaar richting uitgang oprotten, niemand zie je beter worden ,deze man is een saboteur, die heeft een tering hekel aan Ajax ,en hij geil op verliezen , rukker

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom Ajax hem niet kan ontslaan, door zijn contract met de kleine letters ,die niet of nauwelijks gezien zijn door die twee H en H twee H alve garen

FRlife
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Achterin en een keeper

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat dacht je van een andere trainer en Bogarde terug ,je ziet met Schreuder niks van J-C r.i.p red terug ,geen 3 seconden regels, als jij de bal hebt heeft de tegenstanders hem niet ,onder deze malloot heb ik meer blessures gezien door zijn manier van spelen oprotten met die lelijke grote lege kop ,zit niks in ,geen kennis geen pleuris.

tonrig21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geef die man is een kans

FRlife
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien omdat je zoveel spelers moet inpassen? Veel hebben niet de opleiding genoten Moeten er direct staan op een niveau die ze niet gewend zijn

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen