Amrabat emotioneel na stunt tegen Spanje: "Ons leven gegeven"

6 december 2022, 19:55

Sofyan Amrabat kon zijn tranen na afloop van de wedstrijd tussen Marokko en Spanje niet bedwingen. De middenvelder van Fiorentina had andermaal een belangrijke rol in de overwinning van De Leeuwen van de Atlas. Uiteindelijk zegevierden de Marokkanen na het nemen van strafschoppen.

"Ik denk dat het voor zich spreekt dat we na zo'n wedstrijd heel trots kunnen zijn", aldus uitblinker Amrabat voor de camera van de NOS. "Dit is echt prachtig. Normaal gesproken ben ik niet zo vaak emotioneel. De manier waarop we hebben gespeeld maakt me trots. Het was gewoon ontzettend zwaar vandaag, Spanje had misschien wel meer dan tachtig procent balbezit. Wij hebben in het verdedigen echt ons leven gegeven."

Lees ook: Spanje blameert zich vanaf elf meter: Marokko naar laatste acht

Het was vooraf nog de vraag of de ex-speler van FC Utrecht en Feyenoord wel mee kon doen. Hij had namelijk last van een rugblessure. "Ik doe altijd mijn best voor deze ploeg. Het was de vraag of ik vandaag kon spelen. Ik heb daar gisteren samen met de fysio alles aan gedaan en speelde met een spuit. Maar ik kan de jongens en mijn land niet in de steek laten", vertelde Amrabat, die wordt gevolgd door clubs uit de Premier League.

Ziyech trefzeker in strafschoppenserie

Hakim Ziyech benutte zijn strafschop tegen de Spanjaarden en verscheen na het duel ook bij de NOS. "Dit hadden velen niet verwacht. Wij zijn trots en blij, we hebben hier hard voor gewerkt. We moeten erin geloven dat er nog meer in zit. De bal is rond en vandaag win je na penalty's. Het had ook zomaar anders kunnen zijn. Spanje kreeg in de laatste minuut van de verlenging nog een grote kans. Wij zijn nog niet klaar op dit WK."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen