Grote verrassing: Ronaldo begint op de bank tegen Zwitserland

6 december 2022, 18:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Portugal hoopt zich vanavond ten koste van Zwitserland te plaatsen voor de kwartfinale van het WK. Dat gaan de Portugezen in eerste instantie proberen te bewerkstelligen zónder Cristiano Ronaldo. De topschutter begint tijdens het duel met de Zwitsers op de bank en wordt dus gepasseerd door bondscoach Fernando Santos. Dat meldde onder meer het Portugese Record en is inmiddels ook bevestigd. 

Ronaldo had in de eerste drie WK-wedstrijden van Portugal gewoon nog een basisplaats, waarbij moet worden gezegd dat de bondscoach de aanvaller telkens ruim voor het laatste fluitsignaal naar de kant haalde. Daarover was Ronaldo vooral tijdens het laatste groepsduel met Zuid-Korea niet te spreken. "Je hebt zo'n fucking haast om me naar de kant te halen, fuck", zou Ronaldo hebben geschreeuwd naar Santos. Of de reactie van Ronaldo na zijn wissel tegen Zuid-Korea de reden is voor zijn reserverol, is niet bekend. Santos kiest tegen Zwitserland voor Goncalo Ramos in de punt van de aanval. Opvallend is ook de reserverol voor João Cancelo. De rechtsback van Manchester City, normaliter een zekerheidje in de nationale ploeg, moet Diogo Dalot voor zich dulden. 

Rumoerig jaar

Ronaldo beleeft zeker niet het beste jaar uit zijn loopbaan. De Portugees keerde vorig jaar terug bij Manchester United, maar slaagde er in het afgelopen seizoen niet in zijn ploeg naar de groepsfase van de Champions League te schieten. Ronaldo leek geen genoegen te nemen met de Europa League en hoopte op een transfer, maar Erik ten Hag liet de aanvaller niet gaan. Het huwelijk tussen Ten Hag en Ronaldo werd echter geen succes. Ronaldo zat onder de oud-trainer van onder meer FC Utrecht en Ajax vaker wel dan niet op de bank. De topschutter stak zijn ontevredenheid niet onder stoelen of banken. In een interview met journalist Piers Morgan vertelde Ronaldo onder meer dat hij geen respect heeft voor Ten Hag.

Manchester United keek de situatie in eerste instantie nog aan, maar besloot niet heel lang na de publicatie van dat interview het contract van Ronaldo te ontbinden. De Portugees begon daardoor zonder club aan het WK in Qatar, waar hij in de eerste groepswedstrijd tegen Ghana trefzeker was vanaf de stip. De rust leek daardoor terug te keren, ware het niet dat Ronaldo volop in verband wordt gebracht met een club uit Saoedi-Arabië. Volgens Spaanse media zou hij zelfs al rond zijn met Al-Nass, waar hij op jaarbasis een slordige 200 miljoen euro gaat opstrijken. Bij de Portugese nationale ploeg werd hij na het duel met Zuid-Korea onderwerp van gesprek omdat hij na zijn wissel wederom zijn ontevredenheid liet blijken. 

Lees ook: Bondscoach Portugal pakt gedrag Ronaldo aan op persconferentie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik wist niet dat Ronald Koeman weer voetbalt. ( kop)

Hebjehemweer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niks verassing, hij presteert gewoon niks. Het hele jaar al niet. Lekker naar de zandbak om z’n zakken te vullen. Prima slot van z’n carrière. Dat niveau kan hij nog wel aan.

UGL07
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met een vermogen van 500 miljoen, denk je nou serieus dat hij daar zit voor het geld?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen