'Van Gaal weet al acht jaar hoe je Messi uit de wedstrijd speelt'

6 december 2022, 19:30

Louis van Gaal hoeft het wiel niet helemaal opnieuw uit te vinden als hij het vrijdag met Oranje opneemt tegen het Argentinië van sterspeler Lionel Messi. Acht jaar geleden dokterde hij al een succesvol plan uit om Messi uit de wedstrijd te spelen. 

Het Algmeen Dagblad kijkt dinsdag terug naar de halve finale van het WK in 2014, toen Van Gaal ook al op de bank van het Nederlands elftal zat. Messi was destijds ook al de grote ster van de Argentijnen, maar kwam door een tactische vondst van Van Gaal nauwelijks voor in de wedstrijd die Nederland uiteindelijk na strafschoppen verloor, nadat beide teams in de reguliere speeltijd én de verlenging niet tot scoren waren gekomen. 

Lees ook: Van Gaal ziet voordeel voor Oranje in het meespelen van Messi

Daley Blind was in Brazilië de man die Messi uit de wedstrijd speelde. 'Iedere keer als de aanvaller vanuit de dribbel een combinatie opzette met een collega-aanvaller, keek Blind vrijwel nooit naar de bal: hij liep steeds consequent met Messi mee om te voorkomen dat de bal terugkwam bij de sterspeler', schrijft de krant acht jaar later. Hoewel Messi tegenwoordig meer als valse spits dan als nummer tien functioneert, kan hij nog steeds uit het niets toeslaan, zo bleek eerder dit WK onder meer in de achtste finale tegen Australië. 

De krant beschrijft de rol van Australiër Riley McGee bij het eerste doelpunt in die wedstrijd. 'In plaats van 'blind' mee te lopen met de Argentijnse vedette, kijkt McGee heel even naar de bal, verliest Messi een halve seconde uit het oog - waarop zowel hij als het Australische centrum te laat is: 1-0.' Van Gaal had dat acht jaar geleden dus al begrepen en zal vermoedelijk opnieuw een dergelijke tactiek van stal halen om de inmiddels 35-jarige Messi uit de wedstrijd te houden. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

speculeren ..maar als ze van argentinie winnen kunnen ze van iedereen winnen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen