Eredivisie-clubs opgelet: Vitesse laat gewilde aanvaller eindelijk gaan

6 december 2022, 16:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht, sc Heerenveen en Fortuna Sittard toonden in het verleden belangstelling voor aanvaller Thomas Buitink (22). Vitesse wilde de jonge spits tot dusver echter nooit (permanent) laten gaan, maar zijn inmiddels van gedachten veranderd. Phillip Cocu neemt hem niet mee op trainingskamp, omdat hij mag vertrekken in de winterstop.

Dat laat Vitesse weten op de clubsite. Buitink behoort niet tot de 28 spelers die meegaan op trainingskamp ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. 'De spits krijgt, in wederzijds overleg, de ruimte om naar andere opties te kijken voor het tweede gedeelte van het seizoen', staat te lezen op de clubsite. Dit seizoen bleef de teller qua optredens steken op zeven invalbeurten en één basisplaats, waarin hij niet scoorde.

Zodoende mag de aanvaller, die eerder wel werd verhuurd aan PEC Zwolle, vertrekken uit Arnhem. Of er clubs geïnteresseerd zijn en hoeveel Buitink moet kosten, is niet bekend: zijn verbintenis loopt in elk geval nog door tot 2025. Wel is zeker dat hij nu écht (al dan niet tijdelijk) mag vertrekken, nadat de Eredivisie-clubs in de rij stonden. Als jeugdspeler wees Buitink zelf transfers naar onder meer Ajax, Manchester City en Chelsea al van de hand.

Bekijk ook: Hoe dan?! Buitink mist vanaf twee meter voor open doel

Pröpper terug bij Vitesse

Wie wel meegaat op trainingskamp, al sluit hij iets later aan, is Davy Pröpper. De aanvallende middenvelder vertrok vorig jaar bij PSV omdat hij het voetbalwereldje zat was, maar dook recent op bij Vitesse. Het lijkt mogelijk tot een rentree te komen, want de oud-international gaat mee naar Portugal. Ook Kaya Symons (Vitesse onder 21) en Joël van den Berg (Vitesse onder 16) krijgen de kans om zich te laten zien aan Cocu.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen