Teamuitje op luxe jacht gaat Noppert iets te ver: "Een beetje over de top"

6 december 2022, 15:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het verhaal van Andries Noppert op het WK in Qatar blijft maar beter en beter worden. Bij een wereldkampioenschap met Nederlandse miljonairs hoort een luxe bedrijfsuitje, maar ronddobberen op een jacht van dertig miljoen gaat de nuchtere Fries misschien iets te ver.

Afgelopen maandag had de Oranje-selectie een vrije dag en ging het de Perzische golf op op een megajacht van een waarde van tientallen miljoenen euro's. "Begrijp me niet verkeerd hoor. Ik heb ervan genoten. Maar dit was misschien wel een beetje over de top. Ik moet ook een beetje dicht bij mezelf blijven. Ik leef niet in zo'n wereld", aldus Noppert tegenover Vandaag Inside.

Het luxeleventje dat veel Oranje-internationals er op nalaten is niet iets wat Noppert ziet zitten. "Er bestaat ook een andere kant, dat spelers niet rustig naar een winkelcentrum kunnen", vertelt de keeper. Bij Engeland-international Raheem Sterling is er zelfs ingebroken tijdens dit WK. "Dat wil je toch niet. Als ze zo bij mijn familie in de buurt komen, dan zijn de rapen gaar."

Lees ookVan Gaal ziet voordeel voor Oranje in het meespelen van Messi

Geen dutjes overdag

Voor een topatleet is genoeg nachtrust belangrijk voor de fysieke gezondheid. Veel Oranje-internationals die doen nog wel eens een oogje dicht als er wat vrije uurtjes zijn, voor Noppert is dat geen optie. "Ik slaap niet overdag. Ik ben niet het type dat stil kan zitten, dus dan wandel ik overal even binnen om te kijken. Slapen doe je 's nachts, dus dat doe ik in de middag nooit. (..) Toen ik in Italië speelde was dit eigenlijk ook zo, toen deed ik het ook niet", vertelde de boomlange keeper tegen ESPN.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aardige nuchtere kerel. Man naar mijn hart. Blijft vreemd dat hij "nu pas ontdekt" is. Ik kan me niet voorstellen dat hij op z'n 23 (of nog eerder) een veel minder niveau had als keeper dan dat hij nu heeft. Hij doet het prima.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laadbloeier en later misschien pas de juiste trainers tegengekomen .

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

*laatbloeier

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat zal wel ja. Jammer, ik had hem meer gegund.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeker

JohnBloem07
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is nog niet echt getest. Erg wijfelend aan de bal, bij uitkomen en klempakken. Dus laat die polonaise nog maar ff zitten. Topclub?. Als 2e keeper wellicht

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor psv of zo

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen