Dumfries-ontdekker emotioneel na duel met VS: "Beste speler van het WK"

6 december 2022, 13:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Denzel Dumfries (26) is momenteel een van de sterkhouders van het Nederlands elftal op het WK in Qatar. Enkele jaren geleden speelde de verdediger nog gewoon bij de amateurs. Bij Sparta Rotterdam kreeg de verdediger een kans in het betaalde voetbal van trainer Alex Pastoor. Hij volgt de verrichtingen van zijn voormaligh pupil dan nog op de voet.

Sterker nog: tijdens de wedstrijd tegen de Verenigde Staten waarin Dumfries uitblonk, had de zoon van Pastoor (en tevens Dumfries-fan) om die reden de tranen in zijn ogen staan bij diens droomoptreden. "En ik eigenlijk ook wel", vertelde Pastoor bij de WK-liveshow van FC Afkicken. De oefenmeester liet Dumfries debuteren bij Sparta in 2015.

Voor Pastoor is Dumfries zelfs 'de beste speler van dit wereldkampioenschap' tot dusver. Daarbij neemt hij mee waar de back vandaan komt. "Als je ziet wat voor stappen Dumfries maakt in zijn carrière en op persoonlijk vlak, bewijst hij dat je een groot deel van je succes in eigen handen hebt", stelt de huidige trainer van Almere City FC.

Lees ookDumfries legt geen nadruk bij Argentinië: "Niet één fantastische voetballer"

In dezelfde uitzending sluit Thomas Hogeling zich wel aan bij de woorden van Pastoor. "Echt een eenmansleger. Ik zou echt niemand anders weten met wie je hem kan vergelijken. Misschien Dani Alves van vroeger", aldus Hogeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor Pastoor is Dumfries zelfs 'de beste speler van dit wereldkampioenschap' tot dusver.😂 Tja, denk ook dat M'bape, Messie en Neymar niet kunnen tippen aan Dumfries!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen