Meteen al forse tegenvaller voor Advocaat bij ADO Den Haag

6 december 2022, 13:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dick Advocaat heeft een teleurstellende boodschap gekregen van de medische staf van ADO Den Haag. De oefenmeester kan in de laatste duels voor de winterstop niet beschikken over aanvaller Thomas Verheydt.

Afgelopen zondag kon Advocaat zijn nieuwe elftal voor het eerst in actie zien toen ADO het in een oefenduel opnam tegen Sparta Rotterdam. De nummer zes van de Eredivisie was duidelijk een maatje te groot voor de Hagenezen, getuige de 0-3 overwinning waarmee de Rotterdammers van het veld stapten. Verheydt zorgde bij een 0-1 achterstand met een kopbal nog bijna voor de gelijkmaker, maar viel vervolgens nog voor rust uit met een enkelblessure nadat hij ter hoogte van de dugout was uitgegleden.

Lees ook: Advocaat bij officieus debuut met ADO onderuit tegen oude club

Verheydt is inmiddels onderzocht door de medische staf en daaruit is gebleken dat hij sowieso de komende twee wedstrijden niet in actie kan komen. Aanstaande zondag hervat ADO de competitie met een uitduel bij Almere City, waarna het vrijdag 16 december de laatste wedstrijd voor de echte winterstop speelt als Top Oss op bezoek komt in het Bingoal Stadion. 

Moeizame productie

Zonder de dertigjarige Verheydt zal Advocaat op zoek moeten naar een alternatief die voor de doelpunten moet gaan zorgen bij de start van zijn zoveelste 'laatste kunstje'. Onder Advocaats voorganger Dirk Kuyt werd in de eerste seizoenshelft bijzonder moeizaam gescoord door de huidige nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie, slechts negentien keer in zestien duels. Verheydt maakte er daarvan vijf en is dus in zijn eentje verantwoordelijk voor meer dan een kwart van de gehele productie van de club. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen