Frenkie de Jong zoekt geen contact met Messi: "Ik zie hem vrijdag wel"

6 december 2022, 12:15

Frenkie de Jong staat aanstaande vrijdag in de kwartfinale van het WK tegenover zijn oude ploeggenoot Lionel Messi. De middenvelder heeft nog geen contact gezocht met de Argentijnse sterspeler, andersom is dit ook het geval. "Ik zie hem vrijdag wel", aldus De Jong tegenover het Algemeen Dagblad.

De aanvaller van Paris Saint-Germain, die al drie doelpunten en één assist op zijn naam heeft dit WK, is de grootste dreiging voor de WK-droom van Oranje. Hem uitschakelen gaat nog een hele opgave worden, maar is niet onmogelijk volgens De Jong. "Ik denk wel dat wij een goede kans maken om de halve finale te bereiken, maar Messi uitschakelen kun je alleen als team doen. Hij maakt al vijftien jaar het verschil tegen wie dan ook."

Lees ook: Van Gaal ziet voordeel voor Oranje in het meespelen van Messi

WK-droom

Aan het begin van deze WK-campagne kampte De Jong met wat griepklachten, maar daar is hij gelukkig helemaal van af. "Maar zelfs als ik doodziek zou zijn, wil ik tegen Argentinië spelen. Dit is wat ik altijd heb gewild. Een topwedstrijd spelen op een WK. Een WK is zo bijzonder, dan leeft het hele land mee. En dat bij alle landen. Dat vind ik mooi."

Waar menig Oranje-fan wat sceptisch aankijkt tegen de doelstelling om het WK te winnen, is de selectie van de Oranje-leeuwen heel positief. "In het verleden was misschien de finale halen het doel. Wij willen hem winnen ook. En dat kan. We voelen ons hier goed, we gaan geweldig met elkaar om. Dat is echt zo. Maar we zijn hier om te winnen", aldus Frenkie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen