Bijzonder PSV-jubileum lonkt voor clubman Faber

6 december 2022, 11:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV-clubman Ernest Faber blijft langer verbonden aan de club: de oud-voetballer plakt er nog eens drie jaartjes aan vast in Eindhoven. De 51-jarige die verantwoordelijk is voor de jeugdopleiding verlengde zijn contract tot medio 2026. Zijn oude verbintenis liep tot juni 2023. Door deze verlenging lonkt er een bijzonder jubileum voor de voormalig assistent-trainer van de Eindhovenaren.

Faber loopt al bijna zijn hele carrière rond bij PSV en trad in 2018 aan als hoofd van de PSV Academy. Eerder was de 51-jarige actief als contractspeler, jeugdtrainer, assistent-trainer en interim-coach. "Ik ben hier nog steeds prima  op mijn plaats", zegt de Veldhovenaar op de clubsite van PSV. "Het zelf opleiden van spelers voor de A-selectie is een speerpunt van PSV. Dat blijkt uit alles. Het is geweldig om van dat proces deel uit te mogen maken."

Topvoetbalopleiding

In 1992 maakte Faber als speler zijn debuut voor het eerste elftal van PSV en loopt er derhalve al bijna veertig jaar rond. De voormalig verdediger denkt dat er nog veel rek zit in de mogelijkheden bij de PSV-jeugd: "Ik durf te stellen dat we hier in de slimste regio van Nederland een topvoetbalopleiding met unieke kenmerken hebben gecreëerd", vertelt hij. "Het is een prachtige uitdaging om daar betrokken bij te blijven."

De jeugdopleiding van PSV kent een uitstekend seizoen. Niet alleen breekt Cody Gakpo door op het allerhoogste podium, maar met Ismael Saibari, Fredrik Oppegard, Amando Obispo, Johan Bakayoko en Yorbe Vertessen is er veel speeltijd voor zelfopgeleide voetballers onder Ruud van Nistelrooij. In de meeste van die talenten heeft Faber rol gespeeld in hun ontwikkeling. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen