Na België en Duitsland is ook Stadion 974 klaar op dit WK

6 december 2022, 09:41

Er is in aanloop naar het WK in Qatar veel gezegd en geschreven over de bouw van de stadions, voor één stadion is het WK zelfs al afgelopen. In Stadion 974 zijn er zeven duels afgewerkt dit toernooi, daar blijft het ook bij. 

Het Braziliaanse spektakelstuk tegen Zuid-Korea dat eindigde in een 4-1 overwinning voor de goddelijke kanaries is het laatste kunststukje dat vertoond is in het onderkomen in Doha. Het stadion, dat uit 974 zeecontainers bestaat, zal na het WK gedemonteerd worden en verplaatst worden naar een 'ontwikkelingsland zonder voetbalinfrastructuur', aldus Qatar.

WK 2030

Een van de landen die interesse heeft in het stadion is Uruguay. Het land wil in 2030 het WK voetbal organiseren samen met Argentinië, Chili en Paraguay. Niet geheel verrassend, want dan is het precies honderd jaar geleden dat Uruguay het eerste WK voetbal organiseerde.

Het Stadion 974 is al eerder in gebruik genomen in Qatar, namelijk tijdens de FIFA Arab Cup vorig jaar. Een van de halve finales en de troostfinale vond zijn onderkomen in het zeecontainerstadion in Doha. Oranje heeft geen wedstrijd af kunnen werken in dit stadion.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen