Gabriel Batistuta niet onder de indruk van Oranje: "Er zijn geen vedettes"

6 december 2022, 08:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aankomende vrijdag staan Nederland en Argentinië tegenover elkaar in de kwartfinale van het WK. In 1998 was dit ook het geval. Ronald de Boer en Gabriel Batistuta blikken terug op het duel van toen én vooruit op het duel dat komen gaat. "Het kan een sterk team zijn, maar Louis van Gaal zegt niet voor niets dat het beter moet", aldus de Argentijnse topspits van weleer tegenover De Telegraaf.

Het duel werd, zoals bij velen bekend, gewonnen door de Oranje-Leeuwen van toen. Het iconische doelpunt van Dennis Bergkamp en het minstens net zo iconische commentaar van Jack van Gelder staat op menig voetbalfanaats netvlies gebrand. Maar voor Batistuta is het praten over die dag nog steeds lastig. "Het was een heel pijnlijke, teleurstellende middag. Drie dagen daarvoor hadden we Engeland verslagen en we waren vol vertrouwen", zegt hij tegen de krant.

Lees ook: Dit is de kans dat Nederland het WK in Qatar daadwerkelijk wint

Collectief zonder vedettes

Als het op Oranje aankomt heeft Batistuta één speler die er voor hem bovenuit steekt. "Ik ben heel erg onder de indruk van Virgil van Dijk. Maar de kracht van dit Nederlands elftal is in mijn ogen het collectief, omdat er geen

vedettes zijn, zoals destijds op het WK in Frankrijk. Ronald natuurlijk, Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert."

Een stukje vaderlandse liefde zit er bij zowel De Boer, als bij Batistuta. De Argentijn denkt dat zijn land het WK-goud gaat bemachtigen, terwijl de Nederlander het vooralsnog alleen heeft over de wedstrijd van vrijdag. "Ik denk dat Nederland net als in 1998 een goede kans heeft om van Argentinië te winnen", aldus de oud-international.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen