Jonk ontkent indianenverhalen bij FC Volendam: "Halve waarheden"

6 december 2022, 08:24

Het is onrustig bij FC Volendam. Een paar dagen geleden werd de wereld ingebracht dat trainer Wim Jonk een week langer vakantie zou hebben genomen bij Het Andere Oranje, omdat de relatie met de spelersgroep flink vertroebeld zou zijn. Zelf wil hij van geen wijken weten en kondigt dan ook aan te blijven in het visserdorpje.

Dat doet Jonk tegenover ESPN. "Ik had wat extra rust nodig. Een extra week vakantie was het zeker niet", wil Jonk de indianenverhalen tegengaan. Hij kampte met een knieblessure en was daardoor niet volledig inzetbaar de laatste tijd, maar inmiddels is hij sterk aan de betere hand en verwacht hij snel weer volledig aan te sluiten bij FC Volendam.

Bij die club is het niet rustig, maar de beweringen van Kees Kwakman zijn volgens Jonk niet juist. "Ik vind het altijd teleurstellend als mensen halve waarheden vertellen, zeker als het mensen zijn die hier bij deze club hebben gespeeld", doelde Jonk duidelijk op de woorden van Kwakman, die vertelde dat er veel spelers ontevreden zouden zijn over de manier van werken van Jonk. Ook zouden er gekke keuzes zijn gemaakt.

Jonk erkent dat er een aantal spelers ontevreden is, maar dat gaat dan vaak om de bankzitters. "De een heeft daar meer last van dan de ander. Bilal Ould-Chikh had er bijvoorbeeld veel last van, maar die heeft ook verbetering laten zien. Het is een springerige jongen, dat is zijn grootste kwaliteit, maar ook zijn valkuil."

Lees ook: 'Bom barst bij FC Volendam: onwerkbare situatie met trainer Jonk'

Spelers FC Volendam

Tegenover De Telegraaf vertelt Jonk dat hij niet van plan is om op te stappen. "Als ik ergens aan begin, wil ik het graag op een goede manier afmaken. Dit zijn niet de leukste fases. Maar ik weet dat ze er helaas bij horen", zei de oefenmeester, die weet dat er vanwege de groepsdynamiek mogelijk spelers gaan vertrekken in de winterstop om te zorgen voor de juiste match in de kleedkamer. "Spelers die ontevreden blijven, dragen daar uiteraard niet aan bij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen