Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Hommeles in Duitsland: eerste slachtoffer WK-debacle

Hommeles in Duitsland: eerste slachtoffer WK-debacle

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

5 december 2022 – Oliver Bierhoff stapt per direct op bij de Duitse voetbalbond. De oud-voetballer was bij de DFB actief als algemeen directeur, maar houdt het voor gezien na de pijnlijke uitschakeling van Duitsland op het WK in Qatar. In een groep met Spanje, Japan en Costa Rica eindigde Duitsland als derde, waardoor de voetbalgrootmacht voor het tweede WK op een rij de groepsfase niet overleefde.

Eerder sprak de DFB nog steun uit voor Hansi Flick, die slechts een jaar actief is als bondscoach van het Duitse elftal. Bierhoff heeft zelf echter de conclusie getrokken dat het tijd is om afscheid te nemen, zo geeft hij aan. "De prestaties van de ploeg op de WK's in Rusland en Qatar doen me pijn. Daarom ben ik zelfkritisch. De afgelopen vier jaar is het niet gelukt om te bouwen op het succes. Sommige beslissingen waar we in geloofden, pakten niet uit zoals we wilden. Niemand heeft daar meer spijt van dan ik. Ik neem daar mijn verantwoordelijkheid voor", aldus de 70-voudig international.

Voorzitter Bernd Neuendorf heeft op de website van de Duitse bond zijn dank uitgesproken voor de inzet van Bierhoff. "Hoewel we op de afgelopen eindtoernooien niet de sportieve ambities hebben waargemaakt, staat Oliver wel voor geweldige momenten. Zijn werk zal altijd worden gelinkt aan de WK-winst van 2014. Ik wil Oliver namens alle medewerkers bedanken." Het contract van Bierhoff liep nog tot aan het EK in 2024, maar wordt nu dus verscheurd.

Bondscoach Zuid-Korea stapt op
Ook voor Paulo Bento betekent het WK in Qatar het einde van een tijdperk. Na afloop van de ruime nederlaag tegen Brazilië (4-1) heeft de Portugese bondscoach van Zuid-Korea besloten dat het tijd is voor een nieuwe stap. "Dit was een van de beste teams waarmee ik ooit heb gewerkt. Misschien was het zelfs het beste team. Ik ben teleurgesteld over de uitslag van vandaag, maar trots op wat deze jongens de afgelopen vier jaar hebben neergezet", besluit Bento.

Wie wint de kraker tussen Feyenoord en PSV? Zet €1,00 op de winnaar en win €100,00 als je het goed hebt!

Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd