Kritiek op 'respectloos' Brazilië: "Zelfs de bondscoach deed mee"

5 december 2022, 23:00

Roy Keane heeft zich flink geërgerd aan de manier waarop de spelers van Brazilië hun doelpunten vierden tegen Zuid-Korea (4-1). Bij ieder doelpunt van de Seleção werd er uitgebreid gedanst, wat volgens de oud-middenvelder van onder meer Manchester United niet van respect getuigd. Bij ITV gaf de Ierse voetbalanalist zijn blik op de zaak.

"Ik vind dit echt respectloos naar de tegenstander toe", begint Keane. "Het staat 4-0 en ze deden dit iedere keer. Bij de eerste goal vind ik het prima, maar ze doen het keer op keer. Zelfs de bondscoach deed mee", constateerde Keane. 

"Ik heb nooit zo veel dansjes gezien. Ik weet niet wat ik zie", ging de oud-voetballer verder. "Ik houd hier niet van. Dan wordt er gezegd dat het hun cultuur is, maar dit is niet goed." Ook collega-analist Graeme Souness sluit zich aan bij de kritiek van Keane. "Op deze manier is het slechts een kwestie van tijd tot iemand een van die Brazilianen doormidden schopt."

Brazilië maakt indruk

Dankzij de indrukwekkende zege op Zuid-Korea plaatste Brazilië zich voor de kwartfinale, waarin Kroatië als tegenstander wacht. Maandagavond waren respectievelijk Vinícius Júnior, Neymar, Richarlison en Lucas Paquetá trefzeker voor De Goddelijke Kanaries, waarvan zeker de derde treffer van hoog niveau was. Aankomende vrijdag zullen de twee landen bepalen wie het in de halve finale opneemt tegen de winnaar van het duel tussen Argentinië en het Nederlands elftal. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen