Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Opmerkelijk: WK 2026 wordt mogelijk in twee delen opgesplitst

Opmerkelijk: WK 2026 wordt mogelijk in twee delen opgesplitst

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

5 december 2022 – Hoewel het WK in Qatar nog in volle gang is, zal het volgende wereldkampioenschap voetbal er naar verluidt iets anders uit gaan zien. Dat heeft Arsène Wenger, oud-trainer van onder meer Arsenal en momenteel actief bij de FIFA als hoofd van de afdeling mondiale voetbalontwikkeling, bekend gemaakt. Bij The Athletic geeft Wenger een korte toelichting gegeven over de opzet van het toernooi.

Het WK 2026 zal zich afspelen in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Hoewel er bij de afgelopen paar edities van het WK steeds 32 landen aanwezig waren, verdeeld over acht groepen van vier landen, zal dat aantal worden uitgebreid naar 48. 

Dat leverde enkele logistieke problemen op, omdat de indeling van de groepen hierdoor moet worden aangepast. De Engelse krant The Guardian meldde eerder deze week dat de FIFA daarom overwoog om zestien groepen te maken met elk drie landen, waarvan twee zich zouden plaatsen voor de volgende ronde. Na een korte groepsfase zou de rest van het toernooi enkel nog uit knock-out wedstrijden bestaan. 

"De definitieve beslissing is nog niet gemaakt, maar het worden zestien groepen van drie landen, twaalf groepen van vier landen, of twee kanten met zes groepen van vier landen. In dat geval speel je twee toernooien met 24 landen", legt Wenger uit. Volgens de oud-trainer zal volgend jaar de definitieve opzet van het toernooi bekend worden gemaakt, waarna de FIFA dit meteen zal communiceren. 
Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd