Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Kroatië beëindigt Japanse WK-droom na strafschoppenreeks

Kroatië beëindigt Japanse WK-droom na strafschoppenreeks

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

5 december 2022 – Kroatië heeft maandagavond de kwartfinale van het WK in Qatar bereikt ten koste van Japan. In een spannend en gelijk opgaand duel waren er penalty's voor nodig om de twee ploegen te onderscheiden, waarin de spelers van Kroatië het vizier beter op scherp hadden staan. In de kwartfinale zal de ploeg van aanvoerder Luka Modric het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Zuid-Korea en Brazilië, die om 20.00 uur vanavond tegenover elkaar staan. 

Japan toonde zijn intenties in de eerste minuten, waarin zij een hevige druk uitoefenden op de Kroaten. Hier kreeg Kroatië in de openingsfase moeilijk grip op, maar naar mate de wedstrijd vorderde, namen ze toch het heft in handen. Grote kansen waren schaars in het eerste bedrijf, totdat Ritsu Doan de bal voor zijn voeten kreeg bij een kort genomen hoekschop. Hij leverde een uitstekende voorzet af, die door de Kroatische verdediging niet goed verwerkt kon worden en zo eindigde de bal voor de voeten van Daizen Maeda. De spits werkte de bal van dichtbij tegen de touwen en schoot Japan op een 1-0 voorsprong.

Zie ook: Video: Wie had dat gedacht? Japan vlak voor rust op voorsprong tegen Kroatië

De Kroaten kregen vlak voor rust zo een pijnlijke tik te verduren. In het tweede bedrijf moest dit hersteld worden en Kroatië claimde dan ook gelijk het merendeel van het balbezit. Tien minuten na rust resulteerde dit meteen in een doelpunt, toen Ivan Perisic de bal hard en geplaatst in de verre hoek kopte na een voorzet van Dejan Lovren: 1-1. Zo lag het duel weer helemaal open en moesten beide ploegen er vol voor gaan. Met deze gelijke stand gingen beide ploegen de slotfase in en vloog het spel over en weer, waarbij Kroatië het balbezit domineerde en Japan op de counter loerde. Gescoord werd er niet meer in de reguliere speeltijd en dus volgde er de eerste verlenging van dit WK.

In de verlenging kregen we hetzelfde spelbeeld te zien als in de reguliere speeltijd, met zelfs een nog dominanter Kroatië. De Japanners werden volledig teruggedrongen op hun eigen helft. Ze stonden in de overlevingsstand en werkten de bal constant hard en ver weg, in de hoop dat Takuma Asano de ijzersterk spelende Josko Gvardiol een keer te slim af kon zijn. Dit gebeurde niet en door het goede verdedigen van Japan kwamen ook de Kroaten maar moeilijk tot kansen. Zo werd er in de verlenging dus niet meer gescoord en moest het duel beslist worden door middel van strafschoppen.

In die penaltyreeks misten Takumi Minamino en Kaoru Mitoma de eerste twee penalty's voor Japan. Marko Livaja maakte het nog wel even spannend toen hij de paal raakte en dus ook miste, maar toen Livakovic ook nog de strafschop van Maya Yoshida stopte (zijn derde redding in de reeks), viel het doek voor Japan. Mario Pasalic schoot de winnende penalty binnen en zo zal Kroatië zal komende zondag tegenover Brazilië of Zuid-Korea staan in de kwartfinale.

Opstellingen en beoordelingen:*

Japan: Shuichi Gonda 7; Takehiro Tomiyasu 6, Maya Yoshida 7, Shogo Taniguchi 6.5; Junya Ito 7, Wataru Endo 7, Hidemasa Morita 7 (105. Ao Tanaka -), Yuto Nagatomo 6.5 (64. Kaoru Mitoma 6); Ritsu Doan 6.5 (87. Takumi Minamino 6), Daizen Maeda 7 (Takuma Asano 6), Takefusa Kamada 6.5 (75. Hiroki Sakai 6).

Kroatië: Doninik Livakovic 6.5; Josip Juranovic 6, Dejan Lovren 7, Josko Gvardiol 7.5, Borna Barisic 6; Luka Modric 6.5 (99. Lovro Majer 6), Marcelo Brozovic 6, Mateo Kovacic 6 (99. Nikola Vlasic 6); Andrej Kramaric 6 (68. Mario Pasalic 6), Bruno Petkovic 5.5 (62. Ante Budimir 5.5 (105. Marko Livaja -)), Ivan Perisic 7 (105. Mislav Orsic -).
Man of the match: Josko Gvardiol

*Een speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.


Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd