Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Zwitserland is niet bang voor Ronaldo: "Wij gaan winnen"

Zwitserland is niet bang voor Ronaldo: "Wij gaan winnen"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

5 december 2022 – Bondscoach Murat Yakin heeft er volop vertrouwen in dat 'zijn' Zwitserland ten koste van Portugal de kwartfinale van het WK in Qatar gaat bereiken. Dinsdagavond nemen de twee ploegen het tegen elkaar op in de achtste finale en volgens Yakin heeft zijn elftal voldoende kwaliteit om te winnen. Ook voor de Portugese superster Cristiano Ronaldo, over wie de afgelopen dagen weer veel geschreven werd in de media, kent hij geen angst.

"Ik weet hoe we gaan presteren", begon Yakin zelfverzekerd aan de persconferentie in aanloop naar het cruciale duel. "We zijn sterk genoeg om iedere tegenstander te frustreren. Als we het maar voor elkaar krijgen ons eigen spel te spelen." In de groepsfase wist Zwitserland indruk te maken door Kameroen (1-0) en Servië (3-2) te verslaan, waardoor de achtste finale werd bereikt als nummer twee, achter Brazilië.

Van de laatste zes onderlinge duels wist Zwitserland de helft te winnen. In alle drie de wedstrijden was Ronaldo echter afwezig aan Portugese zijde. Toch is Yakin er niet van overtuigd dat de 37-jarige aanvaller een verschil zal maken. "We weten dat Ronaldo een wedstrijd kan beslissen en zullen hem geen ruimte geven. Een speciale tactiek? Voor Ronaldo zullen we geen man opofferen", is hij duidelijk.

Unieke kans voor Zwitserland
Tot dusver bereikte de nationale ploeg van Zwitserland nog nooit de kwartfinale van een WK. Voor Yakin en zijn spelers staat er daarom veel op het spel tegen Portugal. "We weten dat we een unieke kans hebben. Maar we kijken gewoon nuchter naar deze wedstrijd en naar de manieren hoe we hem moeten winnen. Ik heb ben rustig, want ik heb alle spelers tot mijn beschikking. Dat is een luxe." Het terugkeren van alle geblesseerden zorgt voor vertrouwen bij de bondscoach, die in zijn wedstrijdplan gelooft. "Ze staan allemaal paraat. Deze ploeg is volwassen, goed op elkaar ingespeeld en kan zich aanpassen aan omstandigheden die een wedstrijd brengt. Als we met moed en zelfvertrouwen spelen, kalm zijn en de juiste emoties komen, gaan we winnen." Om 20.00 uur Nederlandse tijd zal er morgenavond worden afgetrapt. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd