Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Poolse rechtsback had geen kans: "Mbappé verbrandde mijn benen"

Poolse rechtsback had geen kans: "Mbappé verbrandde mijn benen"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

5 december 2022 – Matty Cash zal nog een aantal nachten slecht slapen na de uitschakeling op het WK in Qatar. Met het nationale elftal van Polen ging de rechtsback kansloos met 3-1 onderuit tegen Frankrijk en had hij persoonlijk vooral een lastige avond. Het afstoppen van Fransman Kylian Mbappé ging hem, zoals vele anderen voor hem, namelijk niet goed af. Mbappé was met twee doelpunten de man of the match, ondanks de inzet van Cash.

De verdediger van Aston Villa gaf na afloop van de wedstrijd aan dat hij zich goed had voorbereid op de kwaliteiten van Mbappé. "Ik heb de hele middag video's van hem bekeken en ik wist dat het een zware test zou worden. Wanneer hij de bal krijgt, stopt en beweegt, wist ik dat het lastig zou worden, maar hij is de snelste voetballer die ik ooit gezien heb." Toch houdt Cash ook een mooie herinnering aan de wedstrijd over. "Na afloop zei ik tegen hem: Mag ik je shirt hebben? Hij gaf me zijn wedstrijdshirt, dus daar ben ik blij mee."

Het verschil tussen het bestuderen van beelden en het afstoppen van Mbappé kan Cash simpel beschrijven. "Ik kijk video's terwijl ik in bed lig, terwijl hij in het echte leven mijn hele benen wegbrand. Dat is een gigantisch verschil", lacht Cash. "Wanneer hij tegen je aan staat en vervolgens van je weg beweegt, dat doe hij zo goed. Hij laat zijn schouders hangen, gaat diep en komt dan weer in de bal. Ik heb een aantal keer tegen hem moeten sprinten en dat ging aardig, maar als je over je schouder kijkt is hij er weer", legt de rechtsback uit.

Mbappé in bloedvorm 
Met zijn twee doelpunten liet Mbappé weer zien in absolute topvorm te verkeren. Op 23-jarige leeftijd is de Fransman al negen keer trefzeker geweest op een wereldkampioenschap, waarmee hij hard op weg is om topscorer aller tijden op het grootste eindtoernooi te worden. Engeland, dat het in de kwartfinale tegen Frankrijk opneemt, staat dan ook een zware taak te wachten om de jonge aanvaller af te stoppen. Cash denkt echter dat één Engelsman hier de kwaliteiten voor heeft. "Kyle Walker is net snel als Mbappé en hij is de beste rechtsback die Engeland heeft. Zij hebben geen tips nodig", besluit Cash. 

Lees ook: De krankzinnige cijfers van Kylian Mbappé Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd