Argentinië hoopt op Di María en denkt aan kopiëren Oranje-systeem

5 december 2022, 14:26

In aanloop naar de kraker tegen Oranje is het bij Argentinië de vraag hoe de formatie eruit zal komen te zien. Met Angel Di María, Papu Gómez en Leandro Paredes zijn er op het moment drie vraagtekens voor die kwartfinale. In de zoektocht naar oplossingen om dat op te vangen, wordt ook het kopiëren van het systeem van het Nederlands elftal genoemd.

Dat is althans wat het Argentijnse TyC Sports voorstelt. Het medium schreef een artikel over de opties die Argentinië overweegt om het gemis van Papu Gómez op te vangen. De aanvaller stond zaterdag tegen Australië aan de aftrap als vervanger van Angel Di María, maar raakte zelf ook geblesseerd. Het lijkt er nog niet op dat hij vrijdag al kan starten, terwijl dat bij Di María dus ook nog maar de vraag is. Leandro Paredes is een andere optie, maar ook hij is nog herstellende van een blessure.

Een andere optie die overwogen wordt, is om Di María te laten vervangen door een extra verdediger. Argentinië speelde al vaker met een driemanscentrum - zoals Oranje ook doet - maar gebruikte een dergelijke formatie op dit WK nog geen enkele keer vanaf de aftrap. Mocht Lionel Scaloni daar nu wel voor kiezen, dan betekent dat goed nieuws voor oud-Ajacied Lisandro Martínez. Hij zou dan na de wedstrijd tegen Mexico voor de tweede keer in de basis mogen beginnen.

Uiteraard duurt het wel nog vier dagen voor de kwartfinalewedstrijd tussen Nederland en Argentinië op het programma staat. Dat betekent dat het nog even de vraag blijft of de Argentijnen het geblesseerde drietal inderdaad moeten missen, of dat zij toch op tijd hersteld zijn. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen