Ronald de Boer: "Jammer dat er zo weinig Nederlanders in Qatar zijn"

5 december 2022, 12:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald de Boer hoopt dat Oranjefans alsnog besluiten om massaal naar Qatar af te reizen en het Nederlands elftal te steunen. Dat vertelde de ex-international aan Hart van Nederland. De Boer baalt dat Oranje, in vergelijking met andere landen, qua aanhang slecht vertegenwoordigd is. 

"Het is heel belangrijk", zei De Boer over de aanwezigheid van Oranjefans bij de wedstrijden. "Ik weet nog, in de wedstrijd tegen Argentinië in 1998 in het Vélodrome, dat de helft oranje was en de helft blauw. Dat doet wel iets met je als je het veld oploopt. Het geeft toch een bepaalde energie. Al is het maar één procent, ook dat kan soms net het verschil maken. Ik vind het gewoon jammer dat er zo weinig Nederlanders zijn. Andere landen zijn hier wel in grote getalen. Dat maakt het WK ook zo speciaal.

Dat er relatief weinig Nederlandse fans op het toernooi af zijn gekomen, heeft veel te maken met het omstreden gastland Qatar. Door de mensenrechtenschendingen in het land en de schimmige wijze waarop het WK aan Qatar werd toegewezen, zagen veel supporters het niet zitten om Oranje op dit omstreden WK te komen steunen. Ronald de Boer zelf is juist al jarenlang als ambassadeur betrokken bij het WK in Qatar. 

Nederland - Argentinië

De Boer blikte ook vooruit op de ontmoeting tussen Nederland en Argentinië in de kwartfinale. "Als je het hier in Doha gaat vragen, zal zeventig procent zeggen dat Argentinië doorgaat. Ik denk dat het dichter bij elkaar ligt, dat het fifty fifty is. Natuurlijk hebben zij geweldige spelers, vooral Messi. Hij loopt misschien nog minder dan de keeper, maar als hij de bal krijgt is hij elke keer zo beslissend. Dat heeft hij hier ook weer laten zien. Daar moet je voor oppassen, maar Nederland krijgt zeker mogelijkheden." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jelly4Roll
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Soccerscout in een omgebouwde zeecontainer zonder coke, never nooit.

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als jij alles gaat betalen Ronald de Boer dan komen er vast en zeker meer Nederlanders. Ik ga tocht echt geen 3000 a 6000 euro neer tellen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met de huidige situatie in nederland moet r de boer gewoon zijn muil houden . Niet iedereen heeft prof voetbal gespeeld en geld gepakt om reclame te maken voor qatar

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen