Dochters Pelé stellen gerust: zorgelijke geruchten kloppen niet

5 december 2022, 10:35

De zorgwekkende berichten over voetbalicoon Pelé kloppen niet. Dat bevestigden zijn dochters zondagavond op de Braziliaanse televisie. Vanuit Brazilië klonken geluiden dat Pelé palliatieve zorg zou krijgen, omdat zijn chemotherapie tegen kanker niet aanslaat. Dat verhaal is gelukkig ontkracht.

"Het is heel oneerlijk dat er mensen zijn die zeggen dat hij terminaal is en dat hij palliatieve zorg (zorg in de laatste fase van het leven, red.) krijgt. Geloof ons: dat is niet waar", zei dochter Flavia bij de Braziliaanse tv-zender Globo.

Zijn andere dochter Kely vertelde wat er wel aan de hand was: "Hij is ziek, hij is oud, maar hij wordt op het moment alleen behandeld voor een luchtweginfectie. Als hij weer beter is, komt hij weer naar huis. Het is niet zo dat hij nu afscheid aan het nemen is."

Ook Pelé zelf liet deze week al van zich horen via Instagram, waar hij mensen bedankte voor hun positieve berichten, maar verzekerde dat er niets aan de hand was. Het was echter de krant Fohla die zorgelijkere berichten over de gezondheid van de Braziliaan verspreidde, waardoor zijn dochters dus genoodzaakt waren dit op tv te ontkrachten. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen