Mbappé en Bellingham veelbesproken, meevallers voor Oranje | FCUpdate Recap

5 december 2022, 00:30

In de rubriek 'FCUpdate Recap' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 4 december.

Engeland doet het beter dan Nederland tegen zwak Senegal

Engeland is met een 3-0 zege simpel doorgedrongen tot de kwartfinales van het WK. De ploeg van Gareth Southgate toonde zich zondagavond in de counter uitermate effectief en stond bij rust met 2-0 voor door treffers van Jordan Henderson en Harry Kane. In de tweede helft bezegelde Bukayo Saka het lot van Senegal, waarmee er een betere uitslag was dan Oranje deed. In de volgende ronde zullen de Engelsen Frankrijk treffen. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Uitblinkende Mbappé onderstreept topvorm en verslaat Polen 

Frankrijk heeft zondagavond een ticket bemachtigt voor de kwartfinale van het WK in Qatar. De equipe van bondscoach Didier Deschamps was over negentig minuten met 3-1 te sterk voor Polen, dat in de eerste helft wel strijdbaar voor de dag kwam. Uiteindelijk waren treffers van Olivier Giroud en Kylian Mbappé (2x) de Poolse nationale ploeg te machtig. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Ontketende Mbappé de grote uitblinker bij overwinning Frankrijk

Frankrijk heeft zich zondagavond door twee prachtige treffers van Kylian Mbappé geplaatst voor de kwartfinale. De Franse aanvaller was de absolute uitblinker in het duel met Polen. Daarnaast speelde spits Olivier Giroud een belangrijke rol in het goede resultaat van Les Bleus. Het hele artikel lezen? Klik hier!

De opmerkelijke uitblinkers van Engeland bij simpele zege op Senegal

Engeland heeft in de achtste finale op het WK in Qatar geen kind gehad aan Senegal. De opponent van Nederland in de groepsfase van het WK kon een kleine helft bijbenen, maar daarna was de formatie van Gareth Southgate te sterk. FCUpdate.nl maak zoals altijd de balans op en daarin vielen de jonge middenvelders op wat de hoge cijfers betreft aan Engelse zijde. Het hele artikel lezen? Klik hier!

[photo,146854,left,]

Mogelijke meevaller Oranje: drietal onzeker bij Argentinië

Nederland staat vrijdagavond tegenover Argentinië in de kwartfinale van het WK in Qatar. Bij de nationale ploeg van de Argentijnen ontbraken twee spelers tijdens de achtste finale en zagen Papu Gomez ook nog eens uitvallen met een blessure. Toch is het nog niet duidelijk of het drietal ook daadwerkelijk ontbreekt komende vrijdag. Het hele artikel lezen? Klik hier! 

Van Gaal krijgt steun van twee grootmachten: "Weet precies wat hij doet"

Arséne Wenger en Jurgen Klinsmann steunen de werkwijze van bondscoach Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. In Nederland is er veel kritiek op het spel van Oranje, maar iconen uit de voetballerij lieten op een meeting van FIFA weten die discussie niet helemaal te begrijpen. Het hele artikel lezen? Klik hier! 

Oranje-bankzitter naar huis gestuurd? "Denk dat het op een gegeven moment zo ver komt"

Het Nederlands elftal kent qua fitheid een vrijwel vlekkeloos wereldkampioenschap tot dusver, maar toch zijn niet alle spelers helemaal fit. Stefan de Vrij kampt al langer met wat pijntjes en ontbrak wederom op de training. Mogelijk komt het moment dat hij naar huis wordt gestuurd zelfs serieus dichterbij, omdat hij geen rol van betekenis meer kan spelen. Het hele artikel lezen? Klik hier! 

Dit bedrag verdiende Oranje tot dusver al op het WK in Qatar 

Door het winnen van de achtste finale op het WK in Qatar heeft het Nederlands elftal opnieuw vier miljoen euro binnengehaald. De inkomsten van Oranje lopen daarmee nog verder op en kunnen bij een zege in de kwartfinale tegen Argentinië enorm toenemen. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Wie kiest Van Gaal op tien? "Dan heb je eigenlijk niets aan Klaassen"

Moet Davy Klaassen (29) ook tegen Argentinië achter de spits staan? Het is een vraag waarop Louis van Gaal antwoord moet geven in de komende dagen. In het duel met de Verenigde Staten werd hij voortijdig gewisseld en er gaan stemmen op om hem te passeren als Oranje er weer voor kiest om meer op de counter te voetballen. Het hele artikel lezen? Klik hier!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen