Mogelijke meevaller Oranje: drietal onzeker bij Argentinië

4 december 2022, 22:19

Nederland staat vrijdagavond tegenover Argentinië in de kwartfinale van het WK in Qatar. Bij de nationale ploeg van de Argentijnen ontbraken twee spelers tijdens de achtste finale en zagen Papu Gomez ook nog eens uitvallen met een blessure. Toch is het nog niet duidelijk of het drietal ook daadwerkelijk ontbreekt komende vrijdag.

Gomez heeft een stevig verstuikte enkel overgehouden aan het treffen met Australië (2-1), toch twijfelt hij er zelf niet aan dat hij kan spelen tegen Nederland. De 34-jarige voetballer liet zelf namelijk weten dat hij fit genoeg kan zijn voor het treffen met Oranje. Tegen Australië moest hij na zijn kwetsuur na vijftig minuten al naar de kant, desondanks kan hij mogelijk wel spelen.

Ángel Di Maria was er tegen Australië helemaal niet bij en werkt momenteel keihard aan zijn revalidatie. Hij is intensief aan het trainen om minuten te kunnen maken tegen Oranje. Volgens TyC Sports werkte Di Maria een extra trainingssessie af ten opzichte van alle andere wisselspelers van Argentinië. Hij liep een kwetsuur op tegen Polen in de groepsfase, al is het nog onzeker of hij tegen Nederland kan spelen.

Lees ook: Oranje-bankzitter naar huis gestuurd? "Denk dat het op een gegeven moment zo ver komt"

Voor middenvelder Leandro Paredes geldt hetzelfde: hij ontbrak tegen de Socceroos ook vanwege een blessure. Maar de verwachting is volgens de Argentijnse media dat hij op de plek van Enzo Fernandes zou kunnen beginnen. Dat alle drie de spelers in de basis staan, die kans is klein. Door een fysieke achterstand kan het trio namelijk geen 120 minuten volmaken, mocht dat nodig zijn tegen Nederland. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen