Mbappé doorbreekt mediastilte en wil boete voor bond zelf betalen

4 december 2022, 21:17

Kylian Mbappé (23) heeft de stilte rondom zijn persoon eindelijk doorbroken. De Franse aanvaller sprak tot dusver nog niet met de media tijdens het WK in Qatar. Dat leverde de voetbalbond van zijn land zelfs een boete op, maar de buitenspeler heeft aangegeven die zelf te willen betalen.

Mbappé bood na zijn heldenrol tegen Polen (twee goals en een assist) min of meer zijn excuses aan bij de aanwezige journalisten tijdens zijn eerste persmoment. "Sorry, het lag niet aan jullie", zei hij onder meer in zijn eerste woorden in de media dit toernooi. "Ik heb niets tegen de media, maar ik wilde met gewoon focussen op het voetbal dit toernooi." Daardoor verscheen hij tot dusver nog niet op de persmomenten.

En dat leverde de Franse voetbalbond een boete op. "Maar die ga ik betalen, want ik ben niet verschenen op de persmomenten. Daarom heb ik aangegeven dat ik die boete zelf wil betalen", maakte Mbappé een duidelijk gebaar richting de Fédération Française de Football (FFF). Ook maakte hij zijn droom duidelijk dit toernooi: "Ik wil wereldkampioen worden. Dat is mijn ultieme droom en daar leef ik al heel mijn leven naartoe."

Lees ook: De krankzinnige cijfers van Kylian Mbappé

Franse bondscoach

Verder was bondscoach Didier Deschamps logischerwijs lovend over de voetballer die tegen Polen bij alle Franse doelpunten betrokken was. "Mbappé kan zo veel problemen oplossen voor onze ploeg. Daarin is hij echt uniek. Het is geweldig dat we zo'n speler als hij in de selectie hebben", glimlachte de keuzeheer. "Maar de hele ploeg had sowieso de juiste instelling. Dit team is vanaf de start van het toernooi een echte eenheid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen