Oranje-bankzitter naar huis gestuurd? "Denk dat het op een gegeven moment zo ver komt"

4 december 2022, 20:44   Bijgewerkt: 4 december 2022, 20:58

Het Nederlands elftal kent qua fitheid een vrijwel vlekkeloos wereldkampioenschap tot dusver, maar toch zijn niet alle spelers helemaal fit. Stefan de Vrij kampt al langer met wat pijntjes en ontbrak wederom op de training. Mogelijk komt het moment dat hij naar huis wordt gestuurd zelfs serieus dichterbij, omdat hij geen rol van betekenis meer kan spelen.

"Niet goed", vertelt journalist Mike Verweij in de podcast van De Telegraaf over hoe het momenteel gaat met De Vrij. "Hij zou moeten trainen met de reserves, maar daar was hij niet. Ik denk zelfs dat het op een gegeven moment zo ver komt dat hij naar huis wordt gestuurd door Van Gaal", aldus Verweij. "Als hij niet fit wordt, dan komt dat moment wel dichterbij. Op dit moment heeft Van Gaal niets aan De Vrij."

Toch is er wel een reden waarom hij mogelijk bij de ploeg blijft, zelfs al zou hij niet in actie kunnen komen. "Hij heeft net als Daley Blind en Memphis Depay toernooi-ervaring: hij was er in 2014 al bij. Hij weet wat er in de slotfase van het toernooi wordt gevraagd. Zelfs als hij niet voetbalt, kan hij dat mogelijk overbrengen op de jongere jongens", dacht Verweij.

Lees ook: Driessen ziet hilarische overeenkomst tussen hem en Van Gaal

Valentijn Driessen

Zijn collega Valentijn Driessen denkt eveneens dat de kans klein is dat De Vrij daadwerkelijk naar huis gestuurd wordt. "Dat is wel het uiterste, dan moet je zeker weten dat hij niet meer aan spelen toekomt", reageerde Driessen. Het voordeel daarvan is wel dat de verdediger bij zijn club kan herstellen. "Maar je weet niet hoe mensen zich in de groep manifesteren. Daar zal het ook wel vanaf hangen. Of misschien is hij wel iemand die de finale zou kunnen halen. Anders heb je in feite alleen Mathtijs de Ligt daar als alternatief achterin."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

laat hem lekker blijven, als hij dat zelf ook wil? Samen uit, samen thuis😇

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen