Lewandowski sluit stoppen als Pools international na WK niet uit

4 december 2022, 20:23

Robert Lewandowski twijfelt of hij na dit WK beschikbaar blijft als international voor de nationale ploeg van Polen. Dat geeft de aanvalsleider na afloop van het verloren duel tegen Frankrijk (3-1) aan tegenover de pers. De 34-jarige voetballer heeft geen goed gevoel overgehouden aan het eindtoernooi in Qatar.

"Het volgende WK? Dat is nog ver weg", wordt Lewandowski door Nu.nl geciteerd als hem gevraagd wordt of hij ook in 2026 nog in het shirt van Polen te zien zal zijn. "Maar ook voor de nabije toekomst is het belangrijkste is dat ik plezier blijf houden. Als we aanvallen, is dat er meer dan wanneer we meer verdedigend spelen. Er zijn veel factoren die meespelen."

Daarmee lijkt Lewandowski aan te geven niet geheel tevreden te zijn over de huidige spelopvatting van de Poolse ploeg. Ondanks dat zijn ploeg als tweede door de groepsfase heen wist te komen, maar maakte het voetballend gezien maar weinig indruk. Polen was vooral bezig met verdedigen, waardoor de aanvaller van FC Barcelona regelmatig alleen op een eiland kwam te staan.

De bondscoach van Polen, Czeslaw Michniewicz, hoopt dat Lewandowski de komende jaren gewoon beschikbaar kan blijven voor de nationale ploeg: "Ik denk dat hij nog jaren aanvoerder kan zijn. Maar ik ga daar verder niet over praten. Hij is de aanvoerder, hij bepaalt zelf. De coach heeft begrip voor het feit dat Lewandowski zich moet aanpassen aan de tactiek. Bij Polen is het voor Robert natuurlijk anders. Het is een moeilijke situatie", besluit hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen